Få inspiration i mailkorgen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
Ouzo 12 har en vattenklar färg. Doften är stor, generös och typisk ouzokaraktär av anis och kryddor. Söt och intensiv smak av stjärnanis och kryddor.
Ouzo serveras vanligtvis kyld men utan is. Grekerna häller gärna i lite isvatten för att späda ut styrkan. Detta gör även att vätskan blir ogenomskinlig mjölkvit. Om du lägger isen direkt till ouzo kommer du att skapa små kristaller på ytan av din drink. Det finns en teknisk förklaring till denna emulsion som är känd som ”ouzo-effekten”.
Ouzo 12 tillverkas fortfarande enligt grundreceptet från 1880-talet. Ouzo 12 framställs av en mängd olika kryddor och örter som tillsammans bildar en harmonisk arom och smak. Den destilleras två gånger i en enkel panna s.k. Pot Still. Ouzo 12 har idag 16 olika pannor som ger olika smaker och komplexitet till den färdiga Ouzo 12. Ingredienserna i Ouzo 12 är vatten, alkohol framställt från sockerbetor, fänkål, anisfrö, stjärnanis, kardemumma, muskotnöt, kanel och socker (max 30 gram per liter). En viktig del i Ouzo är det aromatiska ämnet anethol. Det är detta som gör att ouzon blir grumlig när man blandar den med vatten. Antehol finns naturligt i fänkål och anis.
Läs merOuzo 12 är Ouzon med den extraordinära aromen av historia och tradition. Varje flaska är representativ för själen i Grekland. Ouzo 12 började tillverkas i Konstantinopel, numera Istanbul. Det tog sitt namn 1880 från det fat den låg på hos Kaloyannis destilleri från ”Barrel No12”. Detta extrakt föredrogs för sin rika smak och dess känsliga arom. Idag håller den fortfarande samma smak som gör Ouzo12 till en av de mest…
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
By confirming your age you are also
approving this website using cookies.