pisco capel

Capel Pisco Especial

Pisco Capel är ett vindestillat från norra Chile som började produceras redan på 1700-talet. Mellan dalarnas välkomnande omfamning, kullarnas enhet och folkets passion, föddes en frukt i världsklass, en dubbeldestillerad pisco som har gjort en hel stad stolt sedan 1938. Piscos aromatiska karaktär kommer från druvorna och det varma klimatet. Druvorna måste komma från dalarna: Copiapo, Huasco, Limari, Choapa eller Elqui. Druvorna till Capel kommer uteslutande från Elqui som är den varmaste och bördigaste dalen och är en blandning av muscat, pedro ximenez och torontesdruvor. Druvorna jäses till ett vin som sedan destilleras och lagras mellan fyra till sex månader på stora, gamla ekfat.

Pisco erhålls genom en vindestillationsprocess, där den utsätts för en temperatur på 80 grader för att få alkoholen att avdunsta och sedan kondensera. Destillatet man får ut är uppdelat i tre delar: huvud, hjärta och svans. Hjärtat sparas, som den mest värdefulla delen som används vid tillverkningen av Pisco. Dubbel destillation är det andra steget. Det är en mycket långsammare och mer noggrann process som hjärtat utsätts för en andra gång, och man uppnår en produkt med minskad kvantitet men av högre kvalitet. Mycket renare och med en unik smak. Pisco har en aromatisk, oljig doft i lätt druvig stil. Smak med inslag av kryddor, apelsinblommor, gula päron och halm.

Visste du att:
> Peru´s nationella ”Pisco sour day” firas årligen den första söndag i Februari
> 2012 slog London upp portarna till den första dedikerade Pisco-baren
> Pisco är den äldsta destillerade spritsorten i Amerika
> Mark Twain var en av flera framgångsrika författare som lovordade den klassiska cocktailen Pisco punch
> Både Chile och Peru hävdar att de var först med framställningen av Pisco och är än idag oense.

Pisco är ett vindestillat från Norra Chile. Lär dig mer om vintillverkning.

Läs mer

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Capel Pisco

Pisco Capel härstammar från norra Chile där klimatet är varmt och bördigt vilket ger druvorna aromatisk karaktär. Allt började år 1938 då en grupp av 30 små producenter slöts samman med en gemensam dröm, att tillsammans producera den bästa Pisco i ett kooperativ under lika-och rättvis behandling. De bildade Associations of Small Producers of Elqui. I dag har fler än tusen producenter vigt sina liv åt att ge värde till…

Inspiration

Caipirinha drink nigab

Caipirinha

Vingård i Chile

Om vinlandet CHILE

Relaterad sprit

ouzo 12 en flaska frostad

Ouzo 12 (Gr)

Ouzo 12 har en vattenklar färg. Doften är stor, generös och typisk ouzokaraktär av anis och kryddor. Söt och...
Pris: 179:- (35 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close