Mount Gay 1703 Master Selection 2019

Mount Gay Master Select 2019

70 cl
2159:-

Mount Gay Master Select lanserades första gången 2009. Sedan dess har den buteljerats i en årlig vintageutgåva. Det är en mycket exklusiv kolonn- och potstilldestillerad rom som blandas av Mount Gays äldsta och bästa lager. I receptet ingår upp till 30 år gammal utvald rom.

Mount Gay Master Select 2019 har en söt doft med tydliga vaniljtoner, tropiska frukter, ek och mockakaffe. Smaken är balanserad, fylld av russin, torkade frukter och en varm kryddighet med rostade toner. Eftersmaken är mycket elegant med inslag av vanilj, banan, kokos och ananas.

Master Select komponerades av den legendariske masterblendern Allen Smith, som under 26 års tid övervakade och ansvarade för lager och blandning på Mount Gay. För att förbereda för sin pensionering anställdes redan för fem år sedan Trudiann Branker som kvalitetschef. Hon har sedan dess arbetat sida vid sida med Allen Smith för att han grundligt skulle föra det arv vidare som har gjort Mount Gay till en av Karibiens mest berömda romsorter. Allen Smith drog sig tillbaka 2018 och Trudiann Brankers tog över som den första kvinnliga masterblendern på Mount Gay någonsin.

Mount Gay distillery har funnits uppe på norra Barbados sedan britterna kom dit och började bruka jorden. Vi vet inte när de första destillaten rann genom pannorna, men dokument är bevarade från 1703. Trudiann Branker presenterar nu sin första Master Select där hon arbetat med mycket gamla romfat. Det rör sig om fat som hon och hennes företrädare letat sig fram till, markerat som särskilt förstklassiga och tagit åt sidan för fortsatt långlagring fram till den absolut bästa åldern. Att långlagra fat i tropikerna är vanskligt, avdunstningen är hög, volymen minskar och alkoholhalten sjunker. Därför är de fat som kan bli bli riktigt gamla under ständig uppsikt.

Mount Gay Master Select 2019 representerar det bästa som Mount Gay har i sina lager. Faten som romen har vilat på under alla år är kolade och hårt rostade bourbonfat. Trudiann Branker har varsamt blandat dessa toppfat mot en exakt smakbild. Romen har sedan gifts samman under en tid för att därefter tappas i 4 668 flaskor och förpackas i en exklusiv presentförpackning.

Lär dig mer om rom i vår dryckesskola.

MOUNTGAYRUM.COM

FACEBOOK

INSTAGRAM

Läs mer

Kommentarer

Mount Gay

Mount Gay Rum

Mer om producenten

Mount Gay Distillery kan mycket väl vara världens äldsta romdestilleri. Vid slutet av 1600-talet destillerades rom vid i stort sett alla sockerrörsplantager på Barbados. Mount Gay hette ursprungligen Mount Gilboa Plantation. Namnet Mount Gay fick destilleriet 1801 efter Sir John Gay Alleyne som var talesman för plantageägarna och en betydelsefull person i kampen mot slaveriet. Mot slutet av sitt liv hade han fått ansvaret för…

mount gay pot still rom flaska

Mount Gay Pot Still Rum (Ba)

Mount Gay Pot Still Rum har en varm doft av nygräddade småkakor, toner av kaffe, kola och mogen frukt. Smaken är söt...
Pris: 1899:- (70 cl)
en flaska Mount Gay – The Port Cask Expression

Mount Gay The Port Cask Expression (Ba)

Intresset för rom har ökat dramatiskt. Allt fler upptäcker att det som tidigare mest varit en drinkingrediens rymmer...
Pris: 1529:- (70 cl)

Relaterad sprit

Matusalem Gran Reserva Solera 23 Years (Do)

Doft av honung och vanilj, hasselnötter och rostad kokos, där finns också brända mandlar och en smekande...
Pris: 899:- (70 cl)
Appleton estate

Appleton Estate 21 Yo (Ja)

I doften framträder en tydlig nötighet, bitter engelsk marmelad, apelsinskal och härliga fat- och kakaotoner. Smaken...
Pris: 1299:- (70 cl)
Matusalem Rom 15 Years Old

Matusalem Gran Reserva Solera 15 Blend (Do)

Doften är stor och söt, lite blommig sirapsdoft, apelsin, vanilj och honung. Krämig smak, nästan oljig smak...
Pris: 499:- (70 cl)
mount gay xo

Mount Gay Rum XO (Ba)

Doften är välbalanserad med en tydlig vanilj, mogen banan och toner av rostad ek. Smaken ger en framträdande känsla...
Pris: 719:- (70 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close