Sagatiba Pura

Sagatiba Pura Cristalina

Sagatiba Pura är en ytterst ren multidestillerad cachaca med en mild sockerrörssmak, den är mycket användbar i drinkar. Tack vare sin renhet har den blivit de brasilianska barernas förstaval, inte minst för nationaldrinken Caipirinha. Sagatiba Pura har tilldelats mängder med internationella priser.

Egentligen började det med Chrsitoffer Columbus och hans andra resa 1493, då han tagit med sig sockerrör från Kanarieöarna ombord på Niña. Han introducerade växten på ön Hispaniola i Antillerna i Västindien. Resten är ren och söt dryckeshistoria.

Klimatet för att odla sockerrör kunde inte vara mer gynnsamt och mycket snabbt spred den nya grödan över hela den karibiska övärlden och snart också till Latin- och Mellanamerika. I de spansktalande länderna och i Karibien blev bruket att destillera sockerrörsbränvin allmänt och i de allra flesta fallen använde man biprodukten melass som råvara. Sockerrörsspriten blev snabbt en världssuccé. I Brasilien däremot föredrog man att använda färskpressad sockerrörssaft istället för sockerrörsrester i produktionen.

Cachaca har tillverkats i Brasilien sedan början av 1500-talet och är sedan 100 år tillbaka klassad som Brasiliens nationaldryck. Cachaca brukar liknas vid Rom Agricole, men har en mer karaktäristisk sockerrörssmak. Till skillnad från den karibiska romproduktionen, som i huvudsak är laglös, så är Cachacadestilleringen omgärdad av ett regelverk, bland annat får enbart 100 procent ren sockerrörssaft användas, och varje buteljering måste ursprungsmärkas.

Sagatiba är det ledande premiummärket när det gäller Cachaca. Sagatiba betyder obegränsade möjligheter och just det obegränsade, det oväntade, glädjen, karnevalstämningen, samban och fotbollskonsten är sådant som går hand i hand med den brasilianska folksjälen och dess nationaldryck.
Fakta om Cachaca:

  • Cachaca är världens fjärde mest sålda spritdryck efter vodka och koreanska soju och whisky.
  • Cachaca kallas också pinga som betyder droppe på slavarnas språk
  • Cachaca har röstats fram som en av de tre bästa destillerade dryckerna i världen
  • Cachaca får bara tillverkas i Brasilien där det finns mer än 5 000 cachacamärken
  • Cachaca är hjärtat i alla berömda brasilianska drinkar, med natonaldrinken Caipirinha i spetsen.
Läs mer

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

sagatibaflaska

Sagatiba är en mans mission och företag, Marcos De Moraes, han är en entreprenör och entusiast som växte upp med cachaca och började brinna för att ge drycken det internationella rykte han tyckte att den förtjänade. Marcos De Moraes har också initierat ett flertal brasilianska projekt för att bekämpa fattigdom och bevattna torra delar av landet.

Inspiration

Caipirinha drink nigab

Caipirinha

Relaterad sprit

Matusalem Rom 15 Years Old

Matusalem Gran Reserva Solera 15 Blend (Do)

Doften är stor och söt, lite blommig sirapsdoft, apelsin, vanilj och honung. Krämig smak, nästan oljig smak...
Pris: 499:- (70 cl)
en flaska matusalem rom 23

Matusalem Gran Reserva Solera 23 Years (Do)

Doft av honung och vanilj, hasselnötter och rostad kokos, där finns också brända mandlar och en smekande...
Pris: 999:- (70 cl)
Appleton estate

Appleton Estate 21 Yo (Ja)

I doften framträder en tydlig nötighet, bitter engelsk marmelad, apelsinskal och härliga fat- och kakaotoner. Smaken...
Pris: 1599:- (70 cl)
mount gay xo

Mount Gay Rum XO (Ba)

Doften är välbalanserad med en tydlig vanilj, mogen banan och toner av rostad ek. Smaken ger en framträdande känsla...
Pris: 769:- (70 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close