sailor Jerry Spiced Rum

Sailor Jerry Spiced Rum

Torr och söt med inslag av julkryddor, svartpeppar, gräddkola. Eftersmaken är lång och har en tydlig kryddig smak av ek.

I romvärlden råder rena vilda Västindien. Det finns egentligen inga, eller i varje fall mycket få regler som omgärdar tillverkningen. Undantaget är Frankrike vars tradition med stränga vinlagar vinner laga kraft ända bort till Karibien där Martinique och Guadeloupe juridiskt sett är franska län.

Sailor Jerry är en rom som tagit ut svängarna rejält. Den är något så unikt som en traditionsbärare. När sjömännen förr lämnade Karibien på sina långa riskfyllda seglatser hade de alltid rom i lasten, liksom frukter, kryddor och örter och andra eftertraktade handelsvaror. Rommen var ofta spritig och finklig och för att göra den mer drickbar experimenterade sjömännen med de kryddor och örter man hade ombord. Konsten att krydda rom har nästan fallit i glömska, om det inte vore för Sailor Jerry.

En dryckesupplevelse för alla romentusiaster som vill uppleva en traditionsrik stil. En rom som fungerar lika bra solitärt, tillsammans med Coca-Cola eller i en kryddig, annorlunda “spiced mojito”.  Också en rom för gäster med attityd och smak för tung rockmusik.

VEM VAR SAILOR JERRY?
Sailor Jerry, eller Norman Collins, som han egentligen hette, är en legend inom tatueringskonsten, lika mycket stilbildare och inspiratör som Elvis och Rolling Stones tillsammans.  I dag är Sailor Jerry både ett begrepp och ett varumärke. För att hedra konstnären togs en klädkollektion fram med samma attityd och rock n’ roll-känsla som Sailors verk. I dag har varumärket vuxit och Sailor Jerrys namn finns numera på en lång rad produkter, alla med ett gemensamt, ett genuint hantverk och ett stort mått av kaxig självsäkerhet. Sailor Jerrys rom är i samma anda. En kryddig, stark och kaxig upplevelse, baserad på gamla karibiska sjömansrecept.

Lär dig mer om rom i vår dryckesskola.

SAILORJERRY.COM

SAILOR JERRY FACEBOOK

Läs mer

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

bartender med sailor jerry flaska

Sailor Jerry Rum

Mer om producenten

Sailor Jerry Spiced Rum är en kryddig, stark och kaxig upplevelse, baserad på gamla karibiska sjömansrecept. Det är framför allt den kryddiga smaken som kännertecknar Sailor Jerry Spiced Rum. Amerikanske Sailor Jerry, eller Norman Collins, som han egentligen hette, är en legend inom tatueringskonsten, lika mycket stilbildare och inspiratör som Elvis och Rolling Stones tillsammans. Sailor Jerry har kallats the “Father of the…

Inspiration

drink hellfire i klassiskt ölglas

Hellfire

lär dig allt om rom med en hand som häller rom och flaskor

Allt om rom – från Kapten Haddock till Ernest Hemingway

Relaterad sprit

Matusalem Rom 15 Years Old

Matusalem Gran Reserva Solera 15 Blend (Do)

Doften är stor och söt, lite blommig sirapsdoft, apelsin, vanilj och honung. Krämig smak, nästan oljig smak...
Pris: 499:- (70 cl)
en flaska matusalem rom 23

Matusalem Gran Reserva Solera 23 Years (Do)

Doft av honung och vanilj, hasselnötter och rostad kokos, där finns också brända mandlar och en smekande...
Pris: 999:- (70 cl)
Appleton estate

Appleton Estate 21 Yo (Ja)

I doften framträder en tydlig nötighet, bitter engelsk marmelad, apelsinskal och härliga fat- och kakaotoner. Smaken...
Pris: 1599:- (70 cl)
mount gay xo

Mount Gay Rum XO (Ba)

Doften är välbalanserad med en tydlig vanilj, mogen banan och toner av rostad ek. Smaken ger en framträdande känsla...
Pris: 769:- (70 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close