tequila sierra

Sierra Milenario Extra Anejo

Harmonisk doft av honung och agave samt toner av karamell och vanilj.
Mild torr sprit med väl integrerad alkohol. Medelfyllig med lätta smaker av karamell, tropisk frukt och kryddor. Elegant lång avslutning.
Sierra Milenario Extra Añejo framställs till 100% av blå agave som växer på över 2000 meters höjd i Jalisco regionen.

Blå agave är till skillnad från gängse uppfattning inte en kaktus. Dess exakta art och ursprung är ständigt under diskussion men till utseendet påminner den om Yuccapalm. Den Agave som används till Milenario tequila växer på över 2000 meters höjd i Jalisco regionen. Sierra Milenario Extra Añejo framställs till 100% av försiktigt pressad saft från hjärtat av 8-12 år gamla agaveplantor. Efter dubbeldestillering i kopparpanna får tequilan mogna fyra år på ekfat innan den buteljeras.

”Pulque”, en gåva från gudarna, framställdes för mer än 1000 år sedan av den jästa saften från agaveplantan och var exklusiv för kungar och högre präster i det antika Mexiko. På 1500-talet förädlades ”pulquen” till Tequila med hjälp utav spansk destilleringskonst och under mer än ett ”milenario” har man nu varit på jakt efter perfektion vid framställande av denna antika gudadryck.Ursprung och produktion är strikt kontrollerat av Consejo Regulador del Tequila D.O. Enbart destillerier som fogar sig efter detta strikta regelverk kring kvalitet och ursprung är berättigade sina individuella kontrollnummer – ”Número de Origen Mejicano” och ”Denominación de Origen Tequila”.

Läs mer

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

tequila agave odling

Sierra Tequila

Mer om producenten

Sierra Tequila Silver är en mogen, klar tequila. Dess fylliga, fruktiga, fräscha doft som domineras av en subtil chili ton speglar Tequilana Weber Azul Agave och innehåller små inslag av grönt äpple och ananas. Nyanser av peppar ger Sierra Tequila Silver det lilla extra, vilket gör det till en rivig tequila. Ursprung och produktion är strikt kontrollerat av Consejo Regulador del Tequila D.O. Enbart destillerier som fogar sig…

sierra tequila reposade 70 cl nigab

Sierra Tequila Reposado (Me)

Medelfyllig med smak av agave, citron och anis. ...
Pris: 339:- (70 cl)
sierra silver tequila nigab

Sierra Tequila Silver (Me)

Medelfyllig med smak av agave, citron och nötig eftersmak. ...
Pris: 319:- (70 cl)

Inspiration

Margarita drink nigab

Margarita

mexican mule nigab

Mexican Mule

Relaterad sprit

sierra silver tequila nigab

Sierra Tequila Silver (Me)

Medelfyllig med smak av agave, citron och nötig eftersmak. ...
Pris: 319:- (70 cl)
en flaska tequila

Sierra Tequila Silver (Me)

Medelfyllig med smak av agave, citron och nötig eftersmak. ...
Pris: 225:- (50 cl)
sierra tequila reposade 70 cl nigab

Sierra Tequila Reposado (Me)

Medelfyllig med smak av agave, citron och anis. ...
Pris: 339:- (70 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close