en flaska tequila

Sierra Tequila Silver

Medelfyllig med smak av agave, citron och nötig eftersmak.
Med sin rena tequilakaraktär är det den perfekta ingrediensen i alla tequiladrinkar eller serveras ren, enligt klassiskt recept med salt och citron.

”A wounderful drop, Sombrero on top” – Sierra Tequila är idag ett av de största tequilamärkena på den europeiska marknaden. Sierra Tequila framställs av försiktigt pressad saft från hjärtat av 8-12 år gamla agaveplantor. Efter skörd klyvs agavefrukterna, varpå de ångkokas, krossas och urlakas i vatten. Den sockerhaltiga saft man får fram jäses i ståltank innan destillation.

Tequila är ett destillat av jäst saft från agave som till skillnad från gängse uppfattning inte är en kaktus. Dess exakta art och ursprung är ständigt under diskussion men till utseendet påminner den om Yuccapalm. Enligt mexikansk lagstiftning måste tequila vara gjort på minst 51% av saft från agave, och den måste ha odlats i distriktet Jalisco. Ursprung och produktion är strikt kontrollerat av Consejo Regulador del Tequila D.O. Enbart destillerier som fogar sig efter detta strikta regelverk kring kvalitet och ursprung är berättigade sina individuella kontrollnummer – ”Número de Origen Mejicano” och ”Denominación de Origen Tequila”.

 

Läs mer

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

två hattar och sierra silver tequila och ett par shottar

Sierra Tequila

Mer om producenten

Sierra Tequila Silver är en mogen, klar tequila. Dess fylliga, fruktiga, fräscha doft som domineras av en subtil chili ton speglar Tequilana Weber Azul Agave och innehåller små inslag av grönt äpple och ananas. Nyanser av peppar ger Sierra Tequila Silver det lilla extra, vilket gör det till en rivig tequila. Ursprung och produktion är strikt kontrollerat av Consejo Regulador del Tequila D.O. Enbart destillerier som fogar sig…

tequila sierra

Sierra Milenario Extra Anejo (Me)

Harmonisk doft av honung och agave samt toner av karamell och vanilj. ...
Pris: 799:- (70 cl)
sierra tequila reposade 70 cl nigab

Sierra Tequila Reposado (Me)

Medelfyllig med smak av agave, citron och anis. ...
Pris: 339:- (70 cl)

Inspiration

Margarita drink nigab

Margarita

mexican mule nigab

Mexican Mule

Relaterad sprit

sierra silver tequila nigab

Sierra Tequila Silver (Me)

Medelfyllig med smak av agave, citron och nötig eftersmak. ...
Pris: 319:- (70 cl)
sierra tequila reposade 70 cl nigab

Sierra Tequila Reposado (Me)

Medelfyllig med smak av agave, citron och anis. ...
Pris: 339:- (70 cl)
tequila sierra

Sierra Milenario Extra Anejo (Me)

Harmonisk doft av honung och agave samt toner av karamell och vanilj. ...
Pris: 799:- (70 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close