reyka vodka

Reyka Vodka

Reyka har en mjuk och stillsam sädeston i doften. Smaken är frisk och ren, som att dricka Islands vatten. Där finns en lätt sälta med stråk av citron och torkat gräs bakom en liten behaglig sötma. Eftersmaken är lätt pepprig och elegant.

Inget land har en lika storslagen och unik natur som Island. I det karga lavalandskapet långt ute i Nordatlanten lever människor bland vibrerande vulkaner, frustande varma källor, spelande norrsken och grindvalarnas sång. Här är sagorna mer levande och verkliga än någon annanstans. Här görs Reyka – en av världens mest fascinerande vodkasorter.

Att en geografisk plats sätter sitt fingeravtryck på allt som produceras är en av naturens fascinerande hemligheter. Smaken av Island är som att smaka på jordens inre, på glaciärernas vatten och den glödande lavan. Reyka destilleras i skuggan av majestätiska Hafnarfjället i Borgarnes, en liten ort med några tusen invånare en timmes bilväg norr om Reykjavík. Det lilla destilleriet använder uteslutande vatten från Grabok-källan. Den samlar upp smältvatten från närbelägna Snæfellsjökull, en 700 000 år gammal glaciär. Innan vattnet kommer in i destilleriet har det runnit över 4 000 år gamla lavajordar. Inte någon annanstans görs vodka på ett lika rent vatten. Samma naturliga vatten används sedan direkt från källan till att justera alkoholhalten vid buteljeringen.

Reyka destilleras i Carter Head Stills av koppar, tillverkade av skotska Forsythes. Det är en unik pannmodell som bara finns på några få platser. Carter Head-pannor används till att producera några av världens mest berömda ginmärken, som exempelvis Hendrick’s. Teknik och metoder är skotska, råspriten av vete och korn importeras från Skottland och re-destilleras i Borgarnes under ledning av skotsk expertis. Efter destilleringen får vodkan långsamt rinna över lavastenar där den filtreras. Reyka produceras småskaligt i mycket små batcher och processen drivs helt av naturlig geovärme.

Reyka grundades 2005 då William Grants & Sons bestämde sig för att tillverka världens bästa vodka. Tack vare de unika, rena och miljövänliga förutsättningarna med smältvatten och geovärme från jordens inre föll valet på Island.

  • Reyka är ett gammalt fornnordiskt ord som betyder rök
  • Reyka görs på råsprit som importeras från Skottland som sedan re-destilleras på Island
  • Batcherna ger endast 256 lådor per sex timmars körning, vilket är mikroskopiska mängder i jämförelse med andra vodkaproducenter
  • Reyka har bland annat vunnit ”The Vodka Trophy” vid World Spirits International Competition och guldmedalj i San Fransisco, väldens två största sprittävlingar
Läs mer

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

reyka vodka

Inget land har en lika storslagen och unik natur som Island. I det karga lavalandskapet långt ute i Nordatlanten lever människor bland vibrerande vulkaner, frustande varma källor, spelande norrsken och grindvalarnas sång. Här är sagorna mer levande och verkliga än någon annanstans. Här görs Reyka – en av världens mest fascinerande vodkasorter. Att en geografisk plats sätter sitt fingeravtryck på allt som produceras är en…

Inspiration

pornstar martini drink

Pornstar Martini

long island iced tea drink

Long Island Iced Tea

drinken white russian

White Russian

cosmopolitan drink rosa i ett glas

Cosmopolitan

vodka glas nigab

Allt om vodka – den nordliga drycken

Relaterad sprit

en flaska skyy vodka

SKYY Vodka (US)

SKYY har en vattenklar färg. Doften och smaken har en ren och mjuk sädeskaraktär.
Pris: 289:- (70 cl)
en flaska skyy vodka passion fruit

SKYY Infusions Passionfruit (US)

SKYY Infusions är en unik vodka smaksatt endast med naturella smaker från färska frukter.
Pris: 299:- (70 cl)
en flaska discarded vodka

Discarded Grape Skin Vodka (Sk)

Stor doft av gröna äpplen, litchifrukt och mandel. Smak av Williamspäron, exotiska frukter, guava och stjärnfrukt...
Pris: 359:- (70 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close