Få inspiration i mailkorgen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
Första gången Aperol visades upp för världen var på handelsmässan i italienska Padova 1919. Bakom drinken stod familjeföretaget Fratelli Barbieri och bröderna Luigi och Silvio Barbieri som arbetat i sju år med att utveckla den perfekta aperitifen. Receptet de tog fram i sin lilla vinbutik i Padova är exakt detsamma i dag som för 100 år sedan. Det mesta i originalreceptet är hemligt, men bland de många ingredienserna är det lätt att urskilja pomerans, bittra och söta apelsiner, rabarber och kinin. Under efterkrigstiden blev Aperol populärt, särskilt bland unga vuxna i städer som Milano, Verona, Venedig och Turin. Den norditalienska traditionen att dricka spritz har under 2000-talet spritt sig till stora delar av världen och har i dag blivit något av en symboldrink för den italienska dryckes- och maltkuluren.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
By confirming your age you are also
approving this website using cookies.