Gullmun Fleur-de-Lis akvavit flaska
Producent

Oslo Hantverksdestilleri

Oslos hantverksdestilleri grundades 2015 av Marius Vestnes, Marcin Miller, Martin Krajewski. Dessa tre män har tidigare varit med och lanserat öl- och spritimportören Cask i våra nordiska grannländer. De har också varit med byggt upp de Japanska whisky segmentet och etablerat Kyoto Distillery i Norden. Ett flertal av deras produkter har vunnit internationella priser och deras produkt Vidda Torr gin och blev 2020 nominerad till världens bästa gin av The Gin Masters i Storbritannien.

Norge har en lång tradition av hantverksdestillering och under en tid fanns det nästan 10 000 registrerade destillerier i Norge. 1927 infördes ett förbud mot sprit vilket innebar slutet för dessa destillerier att fortsätta sin produktion. Staten bestämde sig för att kontrollera spritkonsumtionen och grundade Vinmonopolet. Under de närmaste 80 åren var denna typ av produktion öde för norsk dryckeskultur men genom småskalig framställning vill nu Oslos hantverksdestilleri väcka liv i detta igen. Gullmunn Fleur de Lis är ett resultat av kärlek till norsk kultur, nordiska smaker och gamla traditioner för hantverksdestillering.

Drycker

Gullmun Fleur-de-Lis akvavit snaps flaska

Gullmun Akevitt Fleur-de-Lis (No)

Gullmunn Fleur de Lis är en mild, delikat och lätt akvavit gjord av noggrant utvalda norska örter som kummin...
Pris: 339:- (50 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close