ouzo i glas med oliver
Producent

Ouzo 12

Ouzo 12 är Ouzon med den extraordinära aromen av historia och tradition. Varje flaska är representativ för själen i Grekland. Ouzo 12 började tillverkas i Konstantinopel, numera Istanbul. Det tog sitt namn 1880 från det fat den låg på hos Kaloyannis destilleri från ”Barrel No12”. Detta extrakt föredrogs för sin rika smak och dess känsliga arom. Idag håller den fortfarande samma smak som gör Ouzo12 till en av de mest konsumerade varianterna av denna anis-smaksatta anda av grekisk tradition över hela världen.

Ouzo 12 framställ av en mängd olika kryddor och örter som tillsammans bildar en harmonisk arom och smak. Denna ouzo destilleras två gånger i enkelpannor, så kallade pot stills. Ingredienserna är bland annat vatten, alkohol framställd från sockerbetor, fänkål, anisfrö, stjärnanis, kardemumma, muskotnöt, kanel och socker. Anetol är ett ämne som finns i bland annat fänkål och anis. Ämnet har en lakritsliknande smak och gör ouzon grumlig när den blandas med vatten.

Ouzo 12 är en del av Gruppo Campari sedan 1999.

 

OUZO12.COM

 

Drycker

ouzo 12 en flaska frostad

Ouzo 12 (Gr)

Ouzo 12 har en vattenklar färg. Doften är stor, generös och typisk ouzokaraktär av anis och kryddor. Söt och...
Pris: 179:- (35 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close