the botanist i skogen
Producent

The Botanist

Islay är på många sätt whiskyvärldens epicentrum. På denna lilla ö i Hebriderna görs flera av världens mest uppskattade whiskysorter. Ett av de mer fascinerande Islaydestillerierna är Bruichladdich. År 2000 kom den legendariske destillerichefen Jim McEwan till det då nedlagda destilleriet, en ny ägarkonstellation gav honom fria händer att förverkliga en lång rad idéer. Stor uppmärksamhet fick Bruichladdich när man köpte ”Ugly Betty”, en utrangerad Lomondpanna från nedlagda Inverleven Distillery i Dumbarton. Lomondpannan utvecklades i slutet av 1950-talet och installerades vid tre amerikanskägda destillerier i Skottland. Tanken var att den skulle producera en lättare whisky som efterfrågades på den amerikanska marknaden. Lomondpannorna blev aldrig någon succé, de gjordes så småningom om eller skrotades. Från början var Jim McEwan måttligt förtjust i tanken att börja tillverka gin, men efter att ha provat flera hantverksmässigt producerade ginsorter blev han mer och mer entusiastisk och idén att göra en Islay-gin med smak och karaktär från hemön växte till passion hos honom. Efter några år av experimenterande väcktes Ugly Betty till liv och The Botanist såg dagens ljus.

Inspiration

ett glas med gin och tonic med the botanist

The Botanist – Gin och Tonic – Spring

gin destillationspannor

Allt om gin – engelsk elegans

Drycker

en flaska the botanist gin

The Botanist Islay Dry Gin (Sk)

The Botanist är en unik Islay-gin, i klassisk torr stil, receptet är synnerligen komplext med hela 31 örter...
Pris: 489:- (70 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close