nigab vin sprit dryck flaskor
Filter
Druva: Pecorino

Pecorino

Pecorino är en gåtfull druva vars ursprung gått förlorat. Troligen har den uppkommit i östra Italien. Länge ansågs pecorino vara utrotad, men kunde återupplivas i Abruzzo i mitten av 1900-talet. Pecorino är som bekant en av Italiens underbara ostar, men druvan har inget med den berömda fårosten att göra. Namnet kommer från pecora som betyder får på italienska och pecorino är diminutivformen ”det lilla fåret”. En teori är att druvan fått sitt namn eftersom fåren som vallades genom odlingarna brukade äta av vinrankorna.

Läs mer
en flaska pecorino vin

Tollo Biologico Pecorino Terre di Chieti 2020 (It)

Fruktig doft med inslag av citrus, persika, tropiska frukter och blommiga toner. Smaken är fruktig och delikat...
Pris: 124:- (75 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close