Filter
Land/Region: Österrike
om vinlandet österrike

Österrike

I det lilla bergslandet Österrike odlas ofta vinerna på hög höjd utmed alpernas sluttningar. Det speciella inlandsklimatet med hårda vintrar och varma torra somrar ger stora temperaturvariationer där druvorna ofta växer i skyddade odlingslägen. Den österrikiska vinproduktionen är påfallande småskalig, hantverksmässig och inte sällan ekologisk. Ett stort antal odlare gör en ett stort antal kvalitetsviner. Landet är mest känt för sina vina viner. Nationaldruvan grüner veltliner står för en tredjedel av produktionen, men även pinot blanc och welshriesling är vanliga. På senare år har blå druvor vuxit i popularitet och svarar för cirka 20 procent av produktionen. Österrikes vinodlare gör numera en mångfald individuella viner i världsklass.

Läs mer
Gruber Röschitz riesling nigab

Gruber Röschitz Riesling 2020 (Ö)

Det skimrande, nästan isigt gulgröna vinet har en blommig doft med inslag av honung, lime och tropiska frukter. Smaken...
Pris: 129:- (75 cl)
Gruber Röschitz Ried Lauschen Zweigelt nigab

Gruber Röschitz Ried Lauschen Zweigelt 2017 (Ö)

Ried Luaschen har en mörk rubinröd färg med en ljus violett strimma. Doften är generöst fruktig med körsbär...
Pris: 139:- (75 cl)

Gruber Röschitz Grüner Veltliner 2020 (Ö)

Gruber Röschitz Grüner Veltliner 2015 har en blommig och fruktig doft med inslag av citrus, mandarin, kumquat, kiwi...
Pris: 119:- (75 cl)

Gruber Röschitz Hundspoint 2018 (Ö)

Hundspoint 2015 är ett elegant vitt vin med friska äppelaromer och en livfull blommighet. Doften är citrusrik med en...
Pris: 139:- (75 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close