vinlandet portugal
Filter
Land/Region: Portugal

Portugal

Vinlandet Portugal får mer och mer uppmärksamhet. Det lilla landet ligger lite i skuggan av Spanien men har en påfallande bredd, egna vinstilar och en fascinerande mångfald. I Portugal finns ett drygt tiotal vinregioner, där de mest kända har stor internationell ryktbarhet. Generellt kan man säga att det är i norra delen av landet som de flesta kvalitetsviner har sin hemvist, men övriga regioner är på stark frammarsch. Kungsvinet bland Portugals många vinstilar är det berömda portvinet. Det kommer från regionen Douro och odlas utmed floden med samma namn som rinner från den spanska gränsen ut till Atlanten nära hamnstaden Porto. Även Madeira är ett portugisiskt starkvin med samma historiska klang. Kännetecknande för Portugal är att man i mycket stor utsträckning odlar inhemska druvsorter.

Läs mer
Bacalhôa Moscatel de Setúbal 2002

Bacalhôa Moscatel de Setúbal Superior 2004 (Po)

En stor, komplex doft med inslag av fikon, aprikos och fat. Söt, mycket komplex och fyllig smak med inslag av torkade...
Pris: 219:- (75 cl)
Moscatel de Setúbal 2016

Moscatel de Setúbal 2018 (Po)

Stor, intensiv och aromatisk doft med inslag av aprikos och torkad frukt. Söt, fyllig och balanserad smak med...
Pris: 109:- (75 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close