Få inspiration i mailkorgen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
Tre färger från tre länder! Vitt, rosa och rött från de stora vinländerna Italien, Spanien och Frankrike.
I en och samma låda finns en flaska vardera av:
Här finns med andra ord ett vin för alla tillfällen!
En mycket liten del Prosecco kan buteljeras som DOCG, då kommer vinet från särskilt utvalda och högklassiga odlingar. En sådan DOCG
är Valdobbiadene. |
Lambrusco är både en druva och ett rött vin. Det är lite slarvigt uttryckt en norditaliensk Prosecco, fast
röd. Ett mousserande rödvin helt enkelt. Lambrusco berikar världens vinkarta med en helt egen stil. |
Vilarnau Organic Brut Nature är helt torr – utan någon tillsats av dosage – vilket gör att vinets friskhet och naturliga fruktighet får spela fritt och gör det till ett utmärkt vin att dricka till maten.
|
Vilarnau Rose Delicat Reserva är frisk, fruktig och smakrik med toner av mogna hallon och jordgubbar – utmärkt att dricka båda på egen hand och till mat.
|
Crémant är ett utmärkt champagnealternativ fullt jämförbart med de berömda bubblorna i norr. Det görs
på samma sätt men odlas längre söderut i distriktet Bourgogne. |
Casalforte Prosecco Rosé är ett
torrt och friskt mousserande rosévin med doft av hallon och vilda smultron. Smaken är fräsch och äppelfrisk med toner av röda bär och persik. |
Casalforte är ett av Italiens mer berömda vinvarumärken. Casalforte produceras i Veneto hos ett av Italiens största vinkooperativ Cantine Riondo. Här i Valpolicella och Prosecco har man odlat druvor och framställt vin under många generationer. Råvarorna är de allra bästa och vinframställningen sker med traditionella metoder. Kooperativet Cantine Riondo har 2000 vinodlare som medlemmar och man odlar på 6 000 hektar mark. Det…
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
By confirming your age you are also
approving this website using cookies.