Få inspiration i mailkorgen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
Vilarnau Rose Delicat Reserva är frisk, fruktig och smakrik med toner av mogna hallon och jordgubbar – utmärkt att dricka båda på egen hand och till mat. Vinet passar utmärkt till småplock och lättare förrätter på fisk, skaldjur och grönsaker – ja, helt enkelt det som vi i dag känner som tapas och pinchos. Det är ingen slump att vinet kommer från de böljande kullarna bara några mil väster om Barcelona – staden där man hittar barer med fräscha tapas och pinchos i snart sagt varje gathörn. Att dricka cava till maten är populärt inte bara i Barcelona, utan är en trend som sprider sig över hela världen.
Vilarnau genomsyras av den enkla tanken att göra den bästa möjliga cavan med så lite negativ påverkan på miljön som möjligt. Att visa omsorg om naturen blir självklart när man lever av vad jorden ger. Vilarnau är pionjärer i regionen när det gäller en hållbar produktion, både avseende den kommersiella delen av verksamheten och själva produkten i sig.
Sedan 2016 är Vilarnau certifierad för ekologisk produktion, och detta omfattar samtliga vingårdar. Detta betyder att 100% av vinerna från Vilarnau är ekologiska. Inga kemiska bekämpningsmedel och ingen konstgödsel används alltså i vingårdarna.
Den spanska adelsfamiljen Vilarnau slog ned sina bopålar i Penedés, väster om Barcelona, redan på 1300-talet. Den första cavan som buteljerades under namnet Vilarnau skapades år 1949 och sedan dess har Vilarnau associerats med cava av högsta klass. År 1982 köptes Vilarnau av sherryproducenten och familjeföretaget Gonzalez-Byass. Ett nytt toppmodernt vineri placerat mitt på egendomen invigdes i oktober 2005 och inledde en ny era för Vilarnau.
Druvorna garnacha och pinot noir skördas nattetid, från slutet av augusti och till mitten av september.
Vinifiering: När druvorna kommer till vineriet kyls de ned för att bevara sina primära aromer. Garnacha och pinot noir fermenteras separat på rostfria ståltankar i 30 dagar med en temperatur på 15ºC. När alkoholjäsningen är avklarad skapas blandningen och vinet är redo för en andra jäsning på flaska som varar i cirka sex veckor och i de svala källarna. Vinet lagras sedan i minst 15 månader på jästfällningen i flaskan.
Vinmakare: Eva Plazas Torné
Druvor: 85% garnatxa, 15% pinot noir
Alkohol: 12%
pH: 2,93
Totalsyra: 7,1 gr/l
Socker: 8 gr/l
Den spanska adelsfamiljen Vilarnau slog ned sina bopålar i Penedés, väster om Barcelona, redan på 1300-talet. Den första cavan som buteljerades under namnet Vilarnau skapades år 1949 och allt sedan dess har Vilarnau associerats med cava av högsta klass. År 1982 köptes Vilarnau av sherryproducenten och familjeföretaget Gonzalez-Byass. Ett nytt toppmodernt vineri placerat mitt på egendomen invigdes i oktober 2005 och inledde en…
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
By confirming your age you are also
approving this website using cookies.