Albert Bichots Clos de L’ermitage 20156 nigab

Albert Bichot Beaune “Clos de l´Ermitage” 2017

75 cl
299:-

Tillfälligt slut.

Smakbeskrivning

Albert Bichots Clos de L’ermitage har lätt kryddiga aromer med rostad ek och röda frukter som höstäpplen, plommon och inslag av läder. Smaken är elegant och fyllig, mycket balanserad med eleganta tanniner, sammetslen frukt med inslag av svarta vinbär, körsbär, och en lång avslutning med mineraltoner.

Maison Albert Bichot

Maison Albert Bichot grundades redan 1831 och är fortfarande familjeägt. De äger egna vingårdar runt om i Bourgogne där dessa vinifieras på plats i de olika områdena – i egna vinerier och med olika egna vinmakare. Vingårdsnamnen sätts alltid ut på etiketten. Familjen känner en stark samhörighet med Bourgogne och dess jord. Under företagets hela historia har vinproduktionens ”savoir-faire” ärvts från far till son och företaget drivs idag av Alberic som är sjätte generationen Bichot. Företaget fungerar både som vinodlare och négociant och dessa båda verksamheter ser man som ett mycket bra komplement till varandra.

Beaune

Strax söder om Dijon ligger Beaune, en medeltida charmig stad med drygt 20 000 invånare. Det var i Beaune som Julius Caesar besegrade gallerna och gav det romerska herraväldet fäste i norr. I dag är Beaune känt för sin historiska betydelse, men kanske allra mest för att det är Bourgognevinernas huvudstad.

För över ett sekel sedan slog sig familjen Bichot ner i Beaune. Staden var redan i slutet av 1800-talet en centralort för handeln med Bourgogneviner. Appellationen Beaune har flera premiere crus och erbjuder en mycket varierad terroir som utvecklar många välbalanserade och stora viner. Traditionen att odla vin i Beaune är nu inne på sitt tretusende århundrade så det är minst sagt vinhistorisk mark. I Beaune odlas i huvudsak röda viner och pinot noir är klart dominerande. Strax utanför staden reser sig berget Montagne St-Désiré, här finns distriktets brantaste sluttningar. Historien berättar att berget fått sitt namn efter Saint Désiré en ökeneremit som fängslades och mördades i sin cell för över 500 år sedan.

Clos de L’ermitage

Clos de L’ermitage kommer från en vingård högt upp på Montage St-Désiré. Här vilar den kalkrika porösa lerjorden ovanpå en uråldrig berggrund av massiv kalksten som funnits där sedan juratiden. Den relativt höga höjden gör att druvorna har mognat långsamt och jordmånen har låtit pinot noir-druvorna utveckla sin fulla finess med karaktäristiska mineraler. Musten har fått jäsa mellan tre och fyra veckor på koniska ekfat. Efter vinifieringen har vinet lagrats på ekfat mellan 14 och 16 månader, varav cirka 30 procent nya ekfat.

Läs mer

Albert Bichot

Mer om producenten

Maison Albert Bichot som grundades redan 1831 är fortfarande helägt av familjen Bichot och drivs nu av sjätte generationen. Familjen känner en stark samhörighet med Bourgogne och dess jord. Under företagets hela historia har vinproduktionens ”savoir-faire” ärvts från far till son. Albert Bichot fungerar både som vinodlare och négociant och dessa båda verksamheter ser man som ett mycket bra komplement till varandra. Man…

Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes de Chardonnay 2017 BIO

Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes de Chardonnay 2018 BIO (Bo)

Torrt, medelfylligt med balanserad syra. Citrus, honung och torkad frukt.
Pris: 139:- (75 cl)
Albert Bichot Chablis Domaine Long-Depaquit 2016

Albert Bichot Chablis Domaine Long-Depaquit 2018 (Bo)

Frisk doft av grönt äpple, citrus och mineral. Torr, mycket frisk, blommig och fruktig
Pris: 189:- (75 cl)

Inspiration

Boeuf bourguignon med trattkantareller och pressad potatis

Halstrad tartar

Bourgogne nigab vingård vin

Bourgogne – nyansfulla viner

albert bichot bourgogne

Albert Bichot – Bourgognes främsta eko-producent

Relaterade viner

BIB bag in box rödvin Castano Monastrell

Castaño Organic Monastrell 2019 (Sp)

Mörk, röd färg. Ung, fruktig doft med inslag av mörka bär och örtkryddor. Fyllig, fruktig smak med balanserad...
Pris: 199:- (300 cl)
Paul Jaboulet Côtes du Rhône 2016 Parallèle 45

Paul Jaboulet Côtes du Rhône 2019 Parallèle 45 (Fr)

Medelfylligt vin med kryddig smak av mörka bär, peppar och lakrits. Serveras vid 16-18°C till smakrika rätter...
Pris: 119:- (75 cl)
villa puccini helflaska

Villa Puccini Toscana 2016 (It)

Villa Puccini har en tydligt fruktig doft av körsbär, viol och färska kryddor. Inslag av ek, vanilj och lite lätt...
Pris: 89:- (75 cl)
villa puccini governo nigab

Villa Puccini Governo 2017 (It)

Villa Puccini Governo all'uso Toscana är ett rubinrött och kraftfullt vin med en fyllig körsbärsdoft och toner av...
Pris: 99:- (75 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close