Få inspiration i mailkorgen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
Rik, fyllig och välstrukturerad med mogna tanniner. Finishen är silkig och sammetslen.
Maison Albert Bichot grundades redan 1831 och är fortfarande familjeägt. De äger egna vingårdar runt om i Bourgogne där dessa vinifieras på plats i de olika områdena – i egna vinerier och med olika egna vinmakare. Vingårdsnamnen sätts alltid ut på etiketten. Familjen känner en stark samhörighet med Bourgogne och dess jord. Under företagets hela historia har vinproduktionens ”savoir-faire” ärvts från far till son och företaget drivs idag av Alberic som är sjätte generationen Bichot. Företaget fungerar både som vinodlare och négociant och dessa båda verksamheter ser man som ett mycket bra komplement till varandra.
Pommard är en av de mest kända byarna i Côte de Beaune och är berömt för sina röda viner. Den rödbruna jorden är rik på kalksten vilket ger några av Bourgognes mest garvsyrarika, robusta viner. Clos des Ursulines ligger i hjärtat av Pommard. Denna 4 hektar stora muromgärdade vingård har en utmärkt solexponering som ger fullmogna druvor. Vingården ägs till 100% av Familjen Bichot, ett sk monopole.
Pinot Noir druvorna skördas för hand i 25 kilos lådor. De transporteras snabbt till vineriet för att fräschören i de mycket känsliga druvorna ska bevaras. Macerationen och jäsningen varar 20 till 28 dagar i temperaturreglerade koniska ekfat. Vinet lagras därefter på fransk ek i över ett år varav 20 till 30% på nya fat. Det varierande ursprunget på faten (från Tronçais, Allier och Vosges skogar), samt olika grad av rostning bidrar till att skapa den aromatiska komplexitet som denna speciella terroir har att erbjuda.
Läs merMaison Albert Bichot som grundades redan 1831 är fortfarande helägt av familjen Bichot och drivs nu av sjätte generationen. Familjen känner en stark samhörighet med Bourgogne och dess jord. Under företagets hela historia har vinproduktionens ”savoir-faire” ärvts från far till son. Albert Bichot fungerar både som vinodlare och négociant och dessa båda verksamheter ser man som ett mycket bra komplement till varandra. Man…
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
By confirming your age you are also
approving this website using cookies.