Få inspiration i mailkorgen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
Black Mountain görs på shiraz och cabernet sauvignon, som är väl anpassade för det varma australiska klimatet. Doften är fruktig med tydliga inslag av hallon, björnbär och mogna körsbär. Smaken är fruktig med mogen sötma och bärighet. Black Mountain är ett trivsamt bordsvin förpackat i en behändig papptetra som gör det idealiskt att ta med på picknick eller sommarens fester och festivaler. Det är ett mycket prisvärt vin som passar till grillat och många andra tillfällen.
Australien är inget enkelt land att odla vin i. Det heta och torra klimatet gör livet hårt för både odlare och druvor. Men längs kusterna och utmed bergssluttningarna blir sommarmånaderna inte lika stekheta. Där är klimatet närmast optimalt för att odla vin. De senaste 30 åren har den australiska vinodlingen gått från i det närmaste okänd till hyllad över hela världen.
Vin som odlas i Australien får extremt mycket sol och värme, vilket gynnar långsamt mognande druvsorter som cabernet sauvignon och shiraz. Mycket sol och varma dagar ger druvor med hög sockerhalt och mängder med fruktiga smaker. Även om variationsrikedomen är stor i Australiens vinbibliotek så är ändå fruktighet och en rik blommig arom stiltypiska för kontinentens viner. Ett sådant vin är Black Mountain från den australiska producenten Kingston Estate Wines.
Kingston Estate Wines grundades av det grekiska paret Bill och Ivanka Moularadellis 1985. De började med den minsta tänkbara vingården där Bills far Steve planterat vinstockar. Familjeföretaget expanderade och producerar i dag cirka 16 miljoner liter vin per år. Vingårdarna ligger i Riverland i South Australia utanför Adelaide. Kingston Estate använder druvor från hela Australien i sitt vineri, vilket ger en stor variation och möjligheter att producera olika typer av viner.
Tetra-förpackning är det mest miljövänliga förpackningen du kan köpa när det gäller vin. Lär mer här om våra Climate Smarter Packaging.
Läs merKingston Estate ligger i Sydöstra Australien ett ambitiöst stenkast öster om Adelaide. Företaget grundades av Nina och Steve Moularadellis, två grekiska emigranter som träffade varandra 1961 när de plockade druvor i Riverland. Snart köpte det unga paret en gård på landet och 1965 skördade de sina första druvor från sin lilla plantage. Den äldsta sonen Bill växte upp bland vinerna på gården och 1985, sedan han utbildat…
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
By confirming your age you are also
approving this website using cookies.