casalforte bib rödvin

Casalforte Campistorti Rosso Veneto 2019

300 cl
229:-

Castelforte byter namn till Casalforte (Casale = Italiensk herrgårdsvilla)

Vi byter namn, men det förändrar inte något. Våra råvaror fortsätter att vara de allra bästa. Våra mångfaldigt prisbelönade viner produceras i samma skala. Och vi fortsätter att föra traditionen vidare. Från den stora borgen Castelforte, förknippas vi nu med den charmiga villan Casalforte. Vi är mer passionerade än någonsin och vi finns i varje ögonblick av den italienska måltiden.

Smakbeskrivning

Casalforte Rosso Veneto är ett fylligt och fruktigt boxvin. Doften är intensiv med fruktiga och lite mörka toner som körsbär, tobak och söt lakrits. Smaken går i samma stil. Där finns syltiga jordgubbar, svarta vinbär och mörk choklad. Eftersmaken är fruktig med en liten söt vaniljton som skvallrar om att en viss andel av blenden har fått mogna på ekfat.

Det är ett underbart sällskapsvin under sommarens student- och barbeque-fester. Det är ett vin för grill och party. Det är mustigt och har muskler nog att matcha rustik mat. Det passar till allt slags kött, gärna en hårt grillad entrecote eller en långkokad, het chili. Ställ gärna in boxen i kylskåpet en halvtimma före servering. Boxvin vinner inte på lagring.

Casalforte

Casalforte är ett av Italiens mer berömda vinvarumärken. På grund av en varumärkestvist, har varumärket under 2021 bytt namn från Castelforte till Casalforte. Casalforte produceras i Veneto hos ett av Italiens största vinkooperativ Cantine Riondo. Här i Valpolicella och Prosecco har man odlat druvor och framställt vin under många generationer. Råvarorna är de allra bästa och vinframställningen sker med traditionella metoder. Kooperativet Cantine Riondo har 2000 vinodlare som medlemmar och man odlar på 6 000 hektar mark. Det stora vineriet ligger i Monteforte d’Alpone, mitt emellan Milano och Venedig.

Casalfortes viner står för kvalitet, hantverk och tradition. Ordet ”casale” betyder villa. Vi rör oss mot det genuina italienska köket, med magiska råvaror och viner och middagar utan slut. Casalforte viner finns i varje ögonblick av den italienska måltiden. Portföljen rymmer allt från fruktiga lätta och eleganta Valpolicella viner till smakrika och kraftfulla Amarone.

Collezione Campistorti

Campistorti – som betyder de krokiga fälten där druvodlingarna slingrar sig längs med de böljande kullarna. Områdets fina förutsättningar bygger på tre saker: de många soltimmarna, den bördiga, rika jorden och de svala alp-vindarna som lindrar medelhavshettan och kyler ner druvorna.

Venetien

Venetien är ett av världens mest berömda vindistrikt. Här uppe inte långt från städer som Verona, Milano och Venedig odlas viner sedan förhistorisk tid. Venetien är hemlandet för succéviner som Amarone och Prosecco, och för det söta Recioto, som många gånger brukar omnämnas som världens äldsta vin. Den söta recioton är ursprungsskyddad här. I Venetien finns flera tusen vingårdar. Här odlas många sorters druvor, både gröna och blå, men några har mer eller mindre sin plats på jorden just här. Dit hör exempelvis proseccodruvan Glera och den röda Corvina. Just Corvina är ofta hemligheten bakom en fyllig Amarone. Corvina ger en tydlig smak av frukt och russin. Det är en druva som sällan användes i sin rena form, utan den får istället oftast vara en iblandningsdruva där dess tydliga smaker hjälper till att lyfta lättare druvor till högre höjder.

  • Venetien ett av de mest välbärgade områden i Italien och har haft en mycket stor betydelse i äldre och nyare tider. Handeln med vin har varit en ekonomisk motor
  • Riondo är en av de största producenterna i Italien
  • Flera av varumärket Casalfortes viner är mångfaldigt prisbelönade
  • Riondos Prosecco, Amarone och Ripasso räknas till världens främsta i sina kategorier

Vinet

Castelforte Rosso Veneto är ett vin där Corvina får vara klangbotten för Cabernet sauvignon och Merlot, som också är tämligen vanligt förekommande i vingårdarna i Venetien. Tillsammans bildar druvorna en balanserad smakbild och växer till ett vin som är svårslaget vid sommarens grillfester.

 

Läs mer

Kommentarer

box på bord med mat casalforte

Casalforte är ett av Italiens mer berömda vinvarumärken. På grund av en varumärkestvist, har varumärket under 2021 bytt namn från Castelforte till Casalforte. Casalforte produceras i Veneto hos ett av Italiens största vinkooperativ Cantine Riondo. Här i Valpolicella och Prosecco har man odlat druvor och framställt vin under många generationer. Råvarorna är de allra bästa och vinframställningen sker med traditionella…

nigab låda amarone

Nigabs Amarone-låda (It)

Två flaskor Castelforte Amarone Riserva 2015 och en flaska Casalforte Amarone 2017.  Lådan, till ett specialpris, är...
Pris: 753:- (3 x 75 cl cl)
en låda kartong med vin

Nigabs Bubbellåda

Tre färger från tre länder! Vitt, rosa och rött från de stora vinländerna Italien, Spanien och Frankrike. ...
Pris: 594:- (6 x 75 cl)

Inspiration

fem städer i verona

Fem städer du inte får missa i Veneto

Att Resa i Veneto

Att resa i Veneto

Relaterade viner

BIB bag in box rödvin Castano Monastrell

Castaño Organic Monastrell 2019 (Sp)

Mörk, röd färg. Ung, fruktig doft med inslag av mörka bär och örtkryddor. Fyllig, fruktig smak med balanserad...
Pris: 199:- (300 cl)
Paul Jaboulet Côtes du Rhône 2016 Parallèle 45

Paul Jaboulet Côtes du Rhône 2019 Parallèle 45 (Fr)

Medelfylligt vin med kryddig smak av mörka bär, peppar och lakrits. Serveras vid 16-18°C till smakrika rätter...
Pris: 119:- (75 cl)
villa puccini helflaska

Villa Puccini Toscana 2016 (It)

Villa Puccini har en tydligt fruktig doft av körsbär, viol och färska kryddor. Inslag av ek, vanilj och lite lätt...
Pris: 89:- (75 cl)
villa puccini governo nigab

Villa Puccini Governo 2017 (It)

Villa Puccini Governo all'uso Toscana är ett rubinrött och kraftfullt vin med en fyllig körsbärsdoft och toner av...
Pris: 99:- (75 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close