Få inspiration i mailkorgen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
Castelforte Corvina är ett mjukt och smakrikt rött vin med doft av svarta vinbär, viol och lite dovare aromer som mörk choklad, ekfat och söta kryddor. Smaken är fruktig med mogna körsbär och syltiga jordgubbar, balanserade tanniner och en liten vanilj ovanpå inslag av örter, kanel, rostad ek och tobaksblad.
Castelforte Corvina är ett vin för den som vill prova en druvren corvina, vilket är mycket ovanligt. Det är ett vin för alla som uppskattar fruktiga och fylliga viner med mjuka tanniner. Det är ett förträffligt köttvin som passar bra till många sorters rätter, från grill till råbiff. Det går också mycket bra ihop med vilt och lite tuffare hårdostar. Färdigt att dricka nu. Bör serveras runt 18 grader.
Castelforte Amarone tillverkas av ett av Italiens största kooperativ; Cantine Riondo. Kooperativets medlemmar, c:a 2000 familjer, bidrar med sina druvor till Castelforte Amarone. De är flera stora markägare och ännu fler små vinbönder. Många odlar även andra grödor såsom oliver och körsbär. Det som förenar dessa familjer är deras nära koppling till jorden som de brukar sedan flera generationer. Det finns en nedärvd stolthet och kärlek till jorden som ofta varit familjernas enda inkomstkälla. Sedan länge har kvalitet varit en naturlig del av deras filosofi. Hög kvalitet har ju alltid gett bättre betalt.
Corvina är en av Venetiens mest odlade druvor, den förekommer nästan bara i här, särskilt i Bardolino och Valpolicella. Corvina ger viner med hög fruktsyra och brukar förknippas med körsbär och mandel. Just Amarone och Ripasso görs ofta av Corvina. Det är mycket ovanligt att Corvina används för druvrena viner, utan den blandas vanligen med andra druvsorter som rondinella och molinara. Corvina har ett ovanligt tjockt skal. Vilket ger ett bra skydd mot röta och kyla. Därför odlas den med fördel på lite högre höjder där temperaturen kan vara påfrestande.
Druvorna till Castelforte Corvina kommer från fem distrikt i Valpolicella. Vinifieringen har skett med ”Ganimede-metoden”, som är en patenterad teknik som radikalt minskar koldioxidutsläpp och jäsgaser och som ger stora kostnadsfördelar vid större vintillverkning. Under jäsningen har vinet konstant skalkontakt så att så mycket tanniner och färg som möjligt lakas ut. Castelforte Corvina har lagrats på både ståltank och ekfat i upp till tolv månader.
Läs merCastelforte är ett av Italiens mer berömda vinvarumärken. Vinet görs av odlarkooperativet Collis-Riondo som är en sammanslutning av fler än 2 200 vinodlare i Venetien. Tillsammans odlar kooperativet vin på mer än 6 000 hektar, vilket gör det till en av landets största producenter. Castelforte är ett gammalitalienskt namn och betyder närmast befäst borg, vilket också framgår av märkets logotyp. Produktionen omfattar allt…
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
By confirming your age you are also
approving this website using cookies.