en flaska rött vin med en gris på etiketten

Cochon Volant Rouge 2019

Smakbeskrivning

Vinet har djupröd färg med violetta kanter. Doften är mycket fruktig med mörka bär, björnbär, mogna jordgubbar och körsbär. Smaken är silkeslen med skogsbär, svarta bigarråer och tanniner i bra balans. Det är ett utmärkt vin till olika kötträtter, välgrillade stekar, entrecôte, men också till rätter som ankbröst, lammkotletter och vällagrade ostar. Vinet är färdigt att drickas nu. Bör serveras runt 16 °C.

Château de Caraguilhes

Château de Caraguilhes grundades som kloster redan på 1200-talet. Vin har säkerligen odlats på egendomen sedan dess och troligen ännu längre tillbaka i tiden. 1958 kom Lionel Faivre till godset och påbörjade en av världens första ekologiska odlingar. Hela egendomen ekocertifierades så tidigt som 1985. Ett ägarskifte skedde 2005. Nya ägaren vid namn Pierre Gabison, en affärsman som gjort goda affärer på handel i Asien, anlitade kort därpå oenologen Etienne Besancenot som studerat agronomi och oenologi i Montpellier. Godset fick nu ett uppsving samt en ny era av ekologisk vinodling när Etienne Besancenot fick fria händer att utveckla odlingarna på den anrika egendomen.

Etienne Besancenot övertog således en unik vinodling om än något eftersatt p.g.a. föregående ägares ökade ålder och ork. Han såg omgående potentialen att förädla den ekologiska vinodlingen och påbörjade en odling av växten Blålusern för att berika marker som legat i träda. Men även att använda djur som en effektiv metod för att hålla rent från skadedjur, ogräs och i jorden. Idag betar en stor besättning av får på ägorna under stora delar av året och fårens spillning gödslar marken helt naturligt. För att berika jordarna med kväve plöjs årligen mellangrödor av blast och stjälkar ner mellan raderna av vinrankor.

Vinet

Historierna om grisen Leonard och hans äventyr är en nutida fransk barnklassiker skriven av Maryline Wyels. Den flygande lilla grisen (Cochon Volant på franska) har en stor passion i livet; han älskar ekologiska vindruvor. Naturligtvis har han fått ett eget vin, ekologiska Cochon Volant Rouge från Château de Caraguilhes i Corbières.

Cochon Volant Rouge är ett ekologiskt vin som odlats på marker som aldrig konstgödslats eller kommit i kontakt med bekämpningsmedel.

Cochon Volant Rouge är en blandning av 40% carignan, 40% grenache noir och 20% syrah.

Läs mer

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Chateau de Caraguilhes

Chateau de Caraguilhes

Mer om producenten

I slutet av 1950-talet återvände många fransmän från Algeriet som drabbats av inbördeskrig som lamslog den då betydande afrikanska vinproduktionen. En av dem var Lionel Faivre som kom till Chateau de Caraguilhes, där vinodling hade förekommit på ägorna i minst tusen år. Lionel Faivre var en föregångare inom ekologisk odling. Han började driva verksamheten efter vad vi skulle kalla ekologiska principer. 1987 var Chateau de…

Château de Caraguilhes Les Gourgoules 2016
Ekologisk

Château de Caraguilhes Les Gourgoules 2018 (Fr)

Château de Caraguilhes Les Gourgoules har en djup rubinröd färg med violetta stråk i kanten. I doften möts man av...
Pris: 159:- (75 cl)
Château de Caraguilhes La Font Blanch 2018
Ekologisk

Château de Caraguilhes La Font Blanche 2019 (Fr)

La Font Blanche är ett kristallklart vin med ljus halmgul färg. Doften är fruktig med citrus och mineraler. Där...
Pris: 149:- (75 cl)

Inspiration

skylt i vingård med texten shiraz

Syrah och shiraz – legendarisk druva med många myter

hamburgare med sallad och på ett papper

”Le Burger”

grill med rödvin och potatis och sallad

Entrecôte med potatis- och chèvrepaket

Grillad fläskkotlett med chimichurri och grillad zucchini

Grillad fläskkotlett med chimichurri och zucchini

Relaterade viner

BIB bag in box rödvin Castano Monastrell
Ekologisk

Castaño Organic Monastrell 2021 (Sp)

Mörk, röd färg. Ung, fruktig doft med inslag av mörka bär och örtkryddor. Fyllig, fruktig smak med balanserad...
Pris: 219:- (300 cl)
Paul Jaboulet Côtes du Rhône 2016 Parallèle 45
Ekologisk

Paul Jaboulet Côtes du Rhône 2020 Parallèle 45 (Fr)

Medelfylligt vin med kryddig smak av mörka bär, peppar och lakrits. Serveras vid 16-18°C till smakrika rätter...
Pris: 129:- (75 cl)
en flaska luna di mezzanotte barbera

Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba DOC 2020 (Pi)

Luna di Mezzanotte är gjort på 100 % barbera. Det har en ungdomlig stil med en markerad och bärig doft. I smaken...
Pris: 139:- (75 cl)
en flaska barolo

Luna di Mezzanotte Barolo DOCG 2018 (Pi)

Luna di Mezzanotte Barolo är gjort på 100 % Nebbiolo. Det har en granatäppelröd färg med inslag av purpur. Stilen...
Pris: 189:- (75 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close