nigab låda amarone

Nigabs Amarone-låda

3 x 75 cl cl
753:-

Två flaskor Castelforte Amarone Riserva 2015 och en flaska Casalforte Amarone 2017.  Lådan, till ett specialpris, är ett erbjudande som bara är tillgängligt under en begränsad tid.

Castelforte Amarone Riserva 2015
91 poäng! Enastående vin! Ett fynd! (++)
DVPE Nr 27, 2020

Casalforte är ett av Italiens mer berömda vinvarumärken. Vinet görs av odlarkooperativet Cantine Riondo som är en sammanslutning av fler än 2 200 vinodlare i Venetien. Tillsammans odlar kooperativet druvor på mer än 6 000 hektar, vilket gör de till en av Italiens största producenter.

Casalforte Amarone della Valpolicella DOCG 2017

Casalforte Amarone är en traditionell Amarone, med en lång historia länkad till alla de familjer i Valpolicella som har bott där sedan urminnes tider. Men tekniken bakom vinet är toppmodern. Man sparar inte på något för att uppnå högsta möjliga resultat. Helt enkelt det bästa av två världar.

De traditionella druvorna som används är Corvina, Corvinone, Rondinella och Molinara. De torkas i speciella torkloft (fruttaio) i ca 100 dagar innan de blir till vin. Under denna långa torkningsprocess kontrolleras druvorna regelbundet så inget oönskat angrepp uppkommer. Här är en exceptionellt hög kvalitet på druvorna helt avgörande.

Castelforte Amarone della Valpolicella DOCG Riserva 2015

Här finns möjlighet att ta del av detta fantastiska vin. Giorgio Marchiotto är kooperativets chefsvinmakare som med stor erfarenhet och passion leder arbetet med att förädla odlarnas skördar. Castelforte Amarone Riserva är kronjuvelen i produktionen.

Amarone-viner måste genomgå en tid med lagring på minst 2 år. Med beteckningen ”Riserva” krävs det dubbla, en period på minst 4 år.

Vinet är sammetslent och kraftfullt. Russinfrukt följs av en lätt kryddighet och fina toner av tobak. Smaken är mjuk med vaniljtoner och en len bärighet med drag åt mogna moreller. Vinet är färdigt att drickas nu, men utvecklas under många år på flaska. Serveras vid 18–20 grader.

Läs mer

Kommentarer

Att Resa i Veneto

Casalforte är ett av Italiens mer berömda vinvarumärken. På grund av en varumärkestvist, har varumärket under 2021 bytt namn från Castelforte till Casalforte. Casalforte produceras i Veneto hos ett av Italiens största vinkooperativ Cantine Riondo. Här i Valpolicella och Prosecco har man odlat druvor och framställt vin under många generationer. Råvarorna är de allra bästa och vinframställningen sker med traditionella…

en flaska casalforte pinot grigio

Casalforte Pinot Grigio Delle Venezie 2020 (It)

Castelforte pinot grigio är en typisk norditaliensk pinot grigio i en frisk och fruktig stil. Den öppnar sig med...
Pris: 79:- (75 cl)
en låda kartong med vin

Nigabs Bubbellåda

Tre färger från tre länder! Vitt, rosa och rött från de stora vinländerna Italien, Spanien och Frankrike. ...
Pris: 594:- (6 x 75 cl)

Inspiration

från vinskörd av amaronedruvor som skall bli amarone

Amarone – drottningvinet från Valpolicella

nigab valpolicella veneto

Valpolicella – Venetos viners hjärta

Relaterade viner

BIB bag in box rödvin Castano Monastrell

Castaño Organic Monastrell 2020 (Sp)

Mörk, röd färg. Ung, fruktig doft med inslag av mörka bär och örtkryddor. Fyllig, fruktig smak med balanserad...
Pris: 209:- (300 cl)
Paul Jaboulet Côtes du Rhône 2016 Parallèle 45

Paul Jaboulet Côtes du Rhône 2020 Parallèle 45 (Fr)

Medelfylligt vin med kryddig smak av mörka bär, peppar och lakrits. Serveras vid 16-18°C till smakrika rätter...
Pris: 119:- (75 cl)
villa puccini helflaska

Villa Puccini Toscana 2018 (It)

Villa Puccini har en tydligt fruktig doft av körsbär, viol och färska kryddor. Inslag av ek, vanilj och lite lätt...
Pris: 89:- (75 cl)
villa puccini governo

Villa Puccini Governo 2018 (It)

Villa Puccini Governo all'uso Toscana är ett rubinrött och kraftfullt vin med en fyllig körsbärsdoft och toner av...
Pris: 89:- (75 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close