Få inspiration i mailkorgen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
La Maison Bleue som tidigare kallades Petite Chapelle kommer från de östliga delarna av kullen Hermitage. Här är jorden bördigare med mindre stenar och inte lika brant som där druvorna till La Chapelle växer. Namnet refererar till ett pittoreskt litet blått hus mitt i vingården. Nu får vinet ett namn som härrör från platsen där druvorna vuxit.
Vinet är in i minsta detalj handgjort och handplockat från mycket gamla syrah-stockar. Det lagras upp till 18 månader före buteljeringen. Vinet är mycket aromatiskt med kraftfulla kryddiga smaker och tydliga tanniner. Passar till anka, kyckling, gåslever och lättare kötträtter. Paul Jaboulet rekommenderar lagring upp till 20 år.
Paul Jaboulet har anor ända tillbaka till Napoleontiden då man vet att Antoine Jaboulet odlade vin i Rhônedalen. De första skriftliga beläggen för att han producerade vin är från 1834, men troligen var han redan då en etablerad vinmakare i trakten. Paul Jaboulet blev snart en av de främsta producenterna i norra Rhône, något som befästes år 1919 när de blev de enda ägarna till kapellet högst upp på Hermitage-kullen. Sedan dess heter deras främsta vin helt enkelt ”La Chapelle”. Egendomen var i familjen Jaboulets ägo fram till 2006, då den såldes till den schweiziska familjen Frey, som under ledning av den unga och dynamiska enologen Caroline Frey återuppväckt Paul Jaboulet till dess forna glans, något som avspeglas i ständigt ökande priser för deras klassiska viner, med La Chapelle i topp.
Läs merPaul Jaboulet har anor ända tillbaka till Napoleontiden då man vet att Antoine Jaboulet odlade vin i Rhônedalen. De första skriftliga beläggen för att han producerade vin är från 1834, men troligen var han redan då en etablerad vinmakare i trakten. Paul Jaboulet blev snart en av de främsta producenterna i norra Rhône, något som befästes år 1919 när de blev de enda ägarna till kapellet högst upp på Hermitage-kullen….
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
By confirming your age you are also
approving this website using cookies.