Få inspiration i mailkorgen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
En modern rioja, där karaktären av mörka körsbär, viol och kryddnejlika från tempranillo elegant balanseras av en lagom dos av ek. Lagrat 18 månader på fat av ny fransk ek.
I byn Elciego i Rioja Alavesa, på den baskiska sidan av floden Ebro i Spanien, ligger vinhuset Marqués de Riscal. Vinhusets historia sträcker sig tillbaka till år 1858 då Marqués de Riscal var först i Rioja att tillverka vin enligt samma metod som i Bordeaux. Den nytänkande, nyskapande och innovativa andan har legat till grund för vinhusets framgång sedan dess. I dag är vinhuset känt över hela världen med försäljning i över 80 länder.
Finca Torrea är gjord på 90% tempranillo och 10% graciano. Druvorna kommer från vingårdarna på egendomen Torrea, som ligger i direkt anslutning till vineriet i Elciego, Rioja. Finca Torrea representerar en ny stil för Marques de Riscal – med mer fokus på frukt och extraktion och med kortare lagring.
Läs merDet var diplomaten, journalisten, fritänkaren, vinodlaren och vivören med det minst sagt imponerande namnet Don Camilo Hurtado de Amézaga Marqués de Riscal som grundade Marqués de Riscal i mitten av 1800-talet. Han var tidvis bosatt i Bordeaux, men ägde vingårdar i Rioja. 1858 beslutade han sig för att ta lärdom av hur vinet producerades i Bordeaux och han såg till att 9 000 vinstockar av högsta kvalitet, bland annat finaste…
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
By confirming your age you are also
approving this website using cookies.