Synd att vinet inte går att beställa.
Färgen är tät, mörk, rödblå. Doften nyanserad, fruktig, något utvecklad doft med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, tobak, korinter, mörk choklad, ceder och vanilj. Smaken nyanserad, fruktig, något utvecklad med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, tobak, korinter, nougat, kardemumma, ceder och vanilj. Serveras vid 18°C till grillade rätter av mörkt kött.
I början av 1990-talet förvärvade familjen Ferreria, Gerrit Thomas och Anne-Marie, en egendom på Simonsbergs sydsluttningar inte långt från Stellenboch. De tänkte lämna affärslivet och slå sig ner på landet för att bo och leva ett lugnare liv som olivodlare och småskaliga bönder. De kallade sin gård Tokara efter sina barn Thomas och Kara. Tankarna på vinodling uppstod dock snart när man insåg vilka optimala förutsättningar gården erbjöd. Några år senare förvärvade familjen ytterligare två vingårdar, en i Elgin-distriktet och en nära vinstaden Hermanus. De tre odlingarna ger Tokara möjlighet att producera viner med olika karaktär. I dag är Tokara ett betydande besöksmål med konstgalleri, fine dining-restaurang och butik som erbjuder ett stort urval av gårdsproducerade varor och delikatesser. Tokara är mycket vackert beläget och på gårdsplanen utanför vingården möts besökarna av ”världens största krukväxt”, en magnifik ek i en jättekruka av betong
Det är främst i de kustnära bergsområdena i den sydvästra delen av Sydafrika som vinodling i världsklass vuxit fram. Här skapar mötet med de kalla Atlantvindarna och den varma indiska oceanen ett närmast Medelshavslikt klimat som får livgivande näring av en brännande het sol under kruttorra sommarmånader.
Druvor: 69 % cabernet sauvignon, 15 % petit verdot , 8 % merlot , och 4% cabernet franc 4% malbec.
Vinstockar: 5 – 20 år gamla
Jordmån: grus av granit och ”hutton”
Skördeuttag: 5-10 ton/ha
Vinifikation och lagring: Druvorna skördades för hand mellan den 11 februari och 16 mars och sorterades innan den första spontana och kalla jäsningen genomfördes under fem dagar. Därefter genomgick vinet en traditionell jäsning i ståltankar och träkar med överpumpningar två gånger per dag. Sist lät man vinet genomgå den malolaktiska processen på ekfat innan man slutligen lagrade vinet på 54 % nya ekfat (barrique) i 22 månader.
pH: 3,5
Totalsyra: 5,4 gr/l
Socker: 2,2 gr/l
Läs mer
Synd att vinet inte går att beställa.
Hej! Vet ni om dom jobbat naturligt? //Karin
I början av 1990-talet förvärvade familjen Ferreria, Gerrit Thomas och Anne-Marie, en egendom på Simonsbergs sydsluttningar inte långt från Stellenboch. De tänkte lämna affärslivet och slå sig ner på landet för att bo och leva ett lugnare liv som olivodlare och småskaliga bönder. De kallade sin gård Tokara efter sina barn Thomas och Kara. Tankarna på vinodling uppstod dock snart när man insåg vilka optimala…
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
By confirming your age you are also
approving this website using cookies.