Tokara Director’s Reserve 2014

Tokara Director’s Reserve Red 2018

75 cl
229:-

Denna årgång är nu slut. Nu väntar vi på nästa. lanseras den 24 november.

Smakbeskrivning

Färgen är tät, mörk, rödblå. Doften nyanserad, fruktig, något utvecklad doft med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, tobak, korinter, mörk choklad, ceder och vanilj. Smaken nyanserad, fruktig, något utvecklad med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, tobak, korinter, nougat, kardemumma, ceder och vanilj. Serveras vid 18°C till grillade rätter av mörkt kött.

Tokara Winery

I början av 1990-talet förvärvade familjen Ferreria, Gerrit Thomas och Anne-Marie, en egendom på Simonsbergs sydsluttningar inte långt från Stellenboch. De tänkte lämna affärslivet och slå sig ner på landet för att bo och leva ett lugnare liv som olivodlare och småskaliga bönder. De kallade sin gård Tokara efter sina barn Thomas och Kara. Tankarna på vinodling uppstod dock snart när man insåg vilka optimala förutsättningar gården erbjöd. Några år senare förvärvade familjen ytterligare två vingårdar, en i Elgin-distriktet och en nära vinstaden Hermanus. De tre odlingarna ger Tokara möjlighet att producera viner med olika karaktär. I dag är Tokara ett betydande besöksmål med konstgalleri, fine dining-restaurang och butik som erbjuder ett stort urval av gårdsproducerade varor och delikatesser. Tokara är mycket vackert beläget och på gårdsplanen utanför vingården möts besökarna av ”världens största krukväxt”, en magnifik ek i en jättekruka av betong

Det är främst i de kustnära bergsområdena i den sydvästra delen av Sydafrika som vinodling i världsklass vuxit fram. Här skapar mötet med de kalla Atlantvindarna och den varma indiska oceanen ett närmast Medelshavslikt klimat som får livgivande näring av en brännande het sol under kruttorra sommarmånader.

Vinet

Druvor: 73 % cabernet sauvignon, 15 % merlot, 9 % petit verdot, och 3 % cabernet franc.
Vinstockar: 5 – 20 år gamla
Jordmån: grus av granit och ”hutton”
Skördeuttag: 5-10 ton/ha
Vinifikation och lagring: Druvorna skördades för hand mellan den 11 februari och 16 mars och sorterades innan den första spontana och kalla jäsningen genomfördes under fem dagar. Därefter genomgick vinet en traditionell jäsning i ståltankar och träkar med överpumpningar två gånger per dag. Sist lät man vinet genomgå den malolaktiska processen på ekfat innan man slutligen lagrade vinet på 54 % nya ekfat (barrique) i 22 månader.
pH: 3,5
Totalsyra: 5,4 gr/l
Socker: 2,6 gr/l

 

Läs mer
tokara vineyard south africa sydafrika

Tokara Winery

Mer om producenten

År 2000 anställde familjen Ferreira vinmakaren Miles Mossop, som fick fria händer att skapa ett vin i internationell mästarklass. Miles Mossop var en coming man i vinvärlden. Han hade universitetsexamen med högsta betyg i geologi, kemi och oenologi. 2005 ansåg Miles Mossop att de första vinerna från Tokara var färdiga att möta världen. Det blev en dundersuccé med dubbla guld vid premiärlanseringen på den internationella…

Tokara Reserve Collection Sauvignon Blanc 2020 (St)

Tokara Elgin Sauvignon Blanc är ett kristallklart nästan krispigt vin. Det har en halmgul färg med lätta gröna...
Pris: 169:- (75 cl)

Inspiration

stellenbosch sydafrika

Stellenbosch

Vilka viner kan man lagra och hur länge?

Vilka viner kan man lagra och hur länge?

Braai grill på sydafrikanska

Braai-grill på sydafrikanska

Grillad entrecôte och blomkål med tryffelbearnaise

Grillad entrecôte och blomkål med tryffelbearnaise

Relaterade viner

BIB bag in box rödvin Castano Monastrell

Castaño Organic Monastrell 2019 (Sp)

Mörk, röd färg. Ung, fruktig doft med inslag av mörka bär och örtkryddor. Fyllig, fruktig smak med balanserad...
Pris: 199:- (300 cl)
Paul Jaboulet Côtes du Rhône 2016 Parallèle 45

Paul Jaboulet Côtes du Rhône 2019 Parallèle 45 (Fr)

Medelfylligt vin med kryddig smak av mörka bär, peppar och lakrits. Serveras vid 16-18°C till smakrika rätter...
Pris: 119:- (75 cl)
villa puccini helflaska

Villa Puccini Toscana 2016 (It)

Villa Puccini har en tydligt fruktig doft av körsbär, viol och färska kryddor. Inslag av ek, vanilj och lite lätt...
Pris: 89:- (75 cl)
villa puccini governo nigab

Villa Puccini Governo 2017 (It)

Villa Puccini Governo all'uso Toscana är ett rubinrött och kraftfullt vin med en fyllig körsbärsdoft och toner av...
Pris: 99:- (75 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close