Villa Puccini Magnum

Villa Puccini Toscana 2015 – Magnum

Rött vin Artikelnummer: 32417
150 cl | 169:-

Villa Puccini Toscana har en tydligt fruktig doft av körsbär, viol och färska kryddor. Inslag av ek, vanilj och lite lätt lakrits. Smaken är mustig med smak av mogna körsbär, fat och färska kryddor. Lång eftersmak.

Detta vin är veganvänligt.

Toscana är ett av världens mest ryktbara och vackraste vindistrikt. Utmed varje slingrig bergsväg, i varje by, varje gård odlas viner som i hög grad förlänat Italien sitt rykte som ett av världens främsta vinländer. Här är solens mat som mest gyllene, och vinet är en del av livet självt. En av de mest berömda producenterna är familjen Castellani med sitt berömda vin Villa Puccini.

Från bergen och vingårdarna i Toscana är panoramat bedövande vackert med svepande kullar och milsvida vyer bakom varje vägkrök. Hela naturen är ett delikatessbord. Här ystas traktens och det italienska kökets flaggskepp, pecorinon. Här odlas fikonstora oliver, här har varje husmor salamirecept som får våra charkuterier att framstå som korvkiosker och i Chianti gör man viner som trots att de är enkla, traditionella och okomplicerade ger eko i hela vinvärlden.

Villa Puccini är familjen Castellanis hyllning till traktens store son, kompositören Giacomo Puccini som vid förra sekelskiftet komponerade några av vår tids mest älskade operor som Tosca, Madame Butterfly och Boheme när han bodde i Villa Toscana inte långt från Castellanis ägor.

Villa Puccini Toscana görs av 90 procent sangiovese, som är Toscanas stora druva, och tio procent merlot. Efter vinifieringen lagras vinet under tolv månader i små ekfat som ger mycket fatkaraktär och elegans.

Här kan du läsa mer om sangiovese.

Villa Puccini Toscana brukar beskrivas som en italiensk nutida ”superblend”. I blandningen ingår tio procent merlot som ger toner av svarta vinbär, mogna körsbär och hallon.

  • Familjen castallini odlar vin på mer än 1 000 hektar i Maremma, Chianti, Chianti Classico i hjärtat av Chianti sydost om Pisa
  • Vinerna tas om hand i ett vineri vid varje vingård för att minimera transporter och bibehålla maximal fräschör
  • Odlingen är i mycket hög utsträckning biodynamisk eller på väg att certifieras som sådan
  • Castellani tar aktiv del i internationella forskningsprojekt för att utveckla naturlig hållbarhet och bevara äldre druvsorter
  • Castellani är ett av världens mest prisbelönta vinföretag
  • Villa Puccini blandas efter separat jäsning av sangiovese och merlot

Villa Puccini Toscana är ett vin komponerat till det italienska köket med sina paradrätter som färsk pasta, pizza och traktens berömda Pecoriniost. Det kan med fördel drickas till charkuterier som parmaskinka och salami och till smakrika kötträtter, Bistecca alla Fiorentina och kraftfulla ostar. Det är ett mycket mångsidigt vin med kraftfulla smaker. Villa Puccini utvecklas under några års lagring, men är lämpligt att drickas nu.

CASTELLANI.COM

Läs mer
ARTIKELNUMMER: 32417
PRIS: 169:-
VOLYM: 150 cl
ALKOHOL: 12,5%
LAND: Italien
REGION: Toscana
PRODUCENT: Castellani
PRESSBILD: Ladda ner

Toscana är på många sätt vinvärldens Paradisträdgård. Det var här som etruskerna planterade de första druvorna och tog konsten att odla vin över haven till galler och andra kulturer. Det italienska kökets storhet har också sin vagga i Toscana, och flera av världshistoriens största genier kommer härifrån: Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Boccaccio, Dante, Petrarca och inte minst Giacomo Puccini; kompositören till flera…

villa puccini helflaska

Villa Puccini Toscana 2015 (It)

Villa Puccini har en tydligt fruktig doft av körsbär, viol och färska kryddor. Inslag av ek, vanilj och lite lätt...
Pris: 89:- (75 cl)
Villa Puccini Toscana halvflaska

Villa Puccini Toscana 2015 – halvflaska (It)

Villa Puccini Toscana har en tydligt fruktig doft av körsbär, viol och färska kryddor. Inslag av ek, vanilj och lite...
Pris: 54:- (37,5 cl)

Inspiration

Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och buffelmozzarella
Kött

Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och buffelmozzarella

Vindistrikt

Toscana

Bistecca Fiorentina med rosmarinrostad potatis, chipotlemajonnäs, rostad vitlök och grillad sallad
Kött

Bistecca Fiorentina med rosmarinrostad potatis, chipotlemajonnäs, rostad vitlök och grillad sallad

Recept på krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan
Pasta

Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close