en magnumflaska från toscana

Villa Puccini Toscana 2019 – Magnum

Smakbeskrivning

Vinet har en tydlig fruktig doft av körsbär, viol och örter och en touch av vanilj och lakrits. Kryddig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, salvia, vanilj och pomerans. Mycket lång eftersmak.

Villa Puccini Toscana är ett vin komponerat till det italienska köket med sina paradrätter som färsk pasta, pizza och traktens berömda Pecoriniost. Det kan med fördel drickas till charkuterier som parmaskinka och salami och till smakrika kötträtter, Bistecca alla Fiorentina och kraftfulla ostar. Det är ett mycket mångsidigt vin med kraftfulla smaker. Villa Puccini utvecklas under några års lagring, men är lämpligt att drickas nu.

Detta vin är veganvänligt.

Castellani

Villa Puccini är familjen Castellanis hyllning till traktens store son, kompositören Giacomo Puccini som vid förra sekelskiftet komponerade några av vår tids mest älskade operor som Tosca, Madame Butterfly och Boheme när han bodde i Villa Toscana inte långt från Castellanis ägor.

  • Familjen castallini odlar vin på mer än 1 000 hektar i Maremma, Chianti, Chianti Classico i hjärtat av Chianti sydost om Pisa
  • Vinerna tas om hand i ett vineri vid varje vingård för att minimera transporter och bibehålla maximal fräschör
  • Odlingen är i mycket hög utsträckning biodynamisk eller på väg att certifieras som sådan
  • Castellani tar aktiv del i internationella forskningsprojekt för att utveckla naturlig hållbarhet och bevara äldre druvsorter
  • Castellani är ett av världens mest prisbelönta vinföretag

Toscana

Toscana är ett av världens mest ryktbara och vackraste vindistrikt. Utmed varje slingrig bergsväg, i varje by, varje gård odlas viner som i hög grad förlänat Italien sitt rykte som ett av världens främsta vinländer. Här är solens mat som mest gyllene, och vinet är en del av livet självt. En av de mest berömda producenterna är familjen Castellani med sitt berömda vin Villa Puccini.

Från bergen och vingårdarna i Toscana är panoramat bedövande vackert med svepande kullar och milsvida vyer bakom varje vägkrök. Hela naturen är ett delikatessbord. Här ystas traktens och det italienska kökets flaggskepp, pecorinon. Här odlas fikonstora oliver, här har varje husmor salamirecept som får våra charkuterier att framstå som korvkiosker och i Chianti gör man viner som trots att de är enkla, traditionella och okomplicerade ger eko i hela vinvärlden.

Vinet

Villa Puccini Toscana görs av 90 procent sangiovese, som är Toscanas stora druva, och 10 procent merlot. Efter vinifieringen lagras vinet under tolv månader i små ekfat som ger mycket fatkaraktär och elegans. Villa Puccini blandas efter separat jäsning av sangiovese och merlot. Blandningen tio procent merlot ger toner av svarta vinbär, mogna körsbär och hallon.

Villa Puccini Toscana brukar beskrivas som en italiensk nutida ”superblend”.

Läs mer

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

poggio al casiono vingård och landskap i toscana

Toscana är på många sätt vinvärldens Paradisträdgård. Det var här som etruskerna planterade de första druvorna och tog konsten att odla vin över haven till galler och andra kulturer. Det italienska kökets storhet har också sin vagga i Toscana, och flera av världshistoriens största genier kommer härifrån: Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Boccaccio, Dante, Petrarca och inte minst Giacomo Puccini; kompositören till flera…

en flaska baffo rosso

Baffo Rosso Chianti 2019 (To)

Baffo Rosso är ett vin som förgyller vardagen. Det är ett pizza- och pastavin som ger en äkta italiensk känsla. Det...
Pris: 79:- (75 cl)
en flaska rätt vin från toscana

Villa Puccini Toscana 2019 (To)

Villa Puccini har en tydligt fruktig doft av körsbär, viol och färska kryddor. Inslag av ek, vanilj och lite lätt...
Pris: 95:- (75 cl)

Inspiration

Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och buffelmozzarella

Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och buffelmozzarella

Bistecca Fiorentina med rosmarinrostad potatis, chipotlemajonnäs, rostad vitlök och grillad sallad

Bistecca Fiorentina med rosmarinrostad potatis, chipotlemajonnäs, rostad vitlök och grillad sallad

Piergiorgio Castellani

Piergiorgio Castellani – den surfande vinmakaren i Toscana

italien sangiovese druva

Sangiovese – Italiens egen ögonsten till druva

Relaterade viner

BIB bag in box rödvin Castano Monastrell
Ekologisk

Castaño Organic Monastrell 2021 (Sp)

Mörk, röd färg. Ung, fruktig doft med inslag av mörka bär och örtkryddor. Fyllig, fruktig smak med balanserad...
Pris: 219:- (300 cl)
Paul Jaboulet Côtes du Rhône 2016 Parallèle 45
Ekologisk

Paul Jaboulet Côtes du Rhône 2020 Parallèle 45 (Fr)

Medelfylligt vin med kryddig smak av mörka bär, peppar och lakrits. Serveras vid 16-18°C till smakrika rätter...
Pris: 129:- (75 cl)
en flaska luna di mezzanotte barbera

Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba DOC 2020 (Pi)

Luna di Mezzanotte är gjort på 100 % barbera. Det har en ungdomlig stil med en markerad och bärig doft. I smaken...
Pris: 139:- (75 cl)
en flaska barolo

Luna di Mezzanotte Barolo DOCG 2018 (Pi)

Luna di Mezzanotte Barolo är gjort på 100 % Nebbiolo. Det har en granatäppelröd färg med inslag av purpur. Stilen...
Pris: 189:- (75 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close