Få inspiration i mailkorgen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
Vinet har en tydlig fruktig doft av körsbär, viol och örter och en touch av vanilj och lakrits. Kryddig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, salvia, vanilj och pomerans. Mycket lång eftersmak.
Villa Puccini Toscana är ett vin komponerat till det italienska köket med sina paradrätter som färsk pasta, pizza och traktens berömda Pecoriniost. Det kan med fördel drickas till charkuterier som parmaskinka och salami och till smakrika kötträtter, Bistecca alla Fiorentina och kraftfulla ostar. Det är ett mycket mångsidigt vin med kraftfulla smaker. Villa Puccini utvecklas under några års lagring, men är lämpligt att drickas nu.
Detta vin är veganvänligt.
Villa Puccini är familjen Castellanis hyllning till traktens store son, kompositören Giacomo Puccini som vid förra sekelskiftet komponerade några av vår tids mest älskade operor som Tosca, Madame Butterfly och Boheme när han bodde i Villa Toscana inte långt från Castellanis ägor.
Toscana är ett av världens mest ryktbara och vackraste vindistrikt. Utmed varje slingrig bergsväg, i varje by, varje gård odlas viner som i hög grad förlänat Italien sitt rykte som ett av världens främsta vinländer. Här är solens mat som mest gyllene, och vinet är en del av livet självt. En av de mest berömda producenterna är familjen Castellani med sitt berömda vin Villa Puccini.
Från bergen och vingårdarna i Toscana är panoramat bedövande vackert med svepande kullar och milsvida vyer bakom varje vägkrök. Hela naturen är ett delikatessbord. Här ystas traktens och det italienska kökets flaggskepp, pecorinon. Här odlas fikonstora oliver, här har varje husmor salamirecept som får våra charkuterier att framstå som korvkiosker och i Chianti gör man viner som trots att de är enkla, traditionella och okomplicerade ger eko i hela vinvärlden.
Villa Puccini Toscana görs av 90 procent sangiovese, som är Toscanas stora druva, och 10 procent merlot. Efter vinifieringen lagras vinet under tolv månader i små ekfat som ger mycket fatkaraktär och elegans. Villa Puccini blandas efter separat jäsning av sangiovese och merlot. Blandningen tio procent merlot ger toner av svarta vinbär, mogna körsbär och hallon.
Villa Puccini Toscana brukar beskrivas som en italiensk nutida ”superblend”.
Läs merToscana är på många sätt vinvärldens Paradisträdgård. Det var här som etruskerna planterade de första druvorna och tog konsten att odla vin över haven till galler och andra kulturer. Det italienska kökets storhet har också sin vagga i Toscana, och flera av världshistoriens största genier kommer härifrån: Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Boccaccio, Dante, Petrarca och inte minst Giacomo Puccini; kompositören till flera…
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
By confirming your age you are also
approving this website using cookies.