Få inspiration i mailkorgen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
Sangria är en lika stor del av den spanska folksjälen som någonsin paella och tjurfäktare. Ingen vet hur länge Sangria har funnits och varför den svalkande vindrinken har blivit en symbol för allt som har med Spanien att göra. Man tror att Sangrians rötter går ända tillbaka till antiken och till de romerska fälttågen. När romarna drog fram över den iberiska halvön planterade de vin. Alkoholhalten i vinet var bakteriedödande och när det blandades med det ofta osunda vattnet ur brunnar och källor blev detta mindre hälsovådligt att dricka. För att det utspädda vinet skulle vara någorlunda njutbart krävdes frukter, kryddor och örter. Konsten förädlades, socker och juicer kom till, så småningom kolsyra och bubblor. Under kolonialtiden spreds Sangria till västerut med de spanska sjöfararna. Drycken fick fäste i Karibien och så småningom i USA. I Sverige blev drycken populär när Mallorca- och Canarieturismen tog fart på 1960-talet.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
By confirming your age you are also
approving this website using cookies.