lolea sangria nigab
Filter

Sangria

Sangria är en lika stor del av den spanska folksjälen som någonsin paella och tjurfäktare. Ingen vet hur länge Sangria har funnits och varför den svalkande vindrinken har blivit en symbol för allt som har med Spanien att göra. Man tror att Sangrians rötter går ända tillbaka till antiken och till de romerska fälttågen. När romarna drog fram över den iberiska halvön planterade de vin. Alkoholhalten i vinet var bakteriedödande och när det blandades med det ofta osunda vattnet ur brunnar och källor blev detta mindre hälsovådligt att dricka. För att det utspädda vinet skulle vara någorlunda njutbart krävdes frukter, kryddor och örter. Konsten förädlades, socker och juicer kom till, så småningom kolsyra och bubblor. Under kolonialtiden spreds Sangria till västerut med de spanska sjöfararna. Drycken fick fäste i Karibien och så småningom i USA. I Sverige blev drycken populär när Mallorca- och Canarieturismen tog fart på 1960-talet.

Läs mer
Lolea N°2 White

Lolea N°2 White (Sp)

Lolea N°2 White är en Sangria Blanca gjord på vitt vin. Sangria är vanligen röd, men på senare år har vita...
Pris: 129:- (75 cl)
lolea red sangria nigab

Lolea N°1 Red (Sp)

Lolea N°1 har en ljust purpurröd körsbärston med lätt pärlande bubblor. I doften möter ett frisk ungt rött vin...
Pris: 129:- (75 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close