lolea red sangria nigab

Lolea N°1 Red

Lolea N°1 har en ljust purpurröd körsbärston med lätt pärlande bubblor. I doften möter ett frisk ungt rött vin, körsbär, apelsinskal, citron, mynta, kanel och somriga jordgubbar. Smaken är fyllig av röda bär, körsbär, druvor, mogna frukter, en stillsam citrus och en läskande sötma som klingar av i en blommig frisk eftersmak med en liten antydan till bitterhet.

Lolea N°1 Red är den optimala sommardrinken, en partydryck som kan serveras i tillbringare på festborden på uteplatsen, campingen, stranden eller var man än vill känna smaken av Spanien. Fyll en tillbringare till hälften med apelsin och citroner skurna i skivor eller klyftor, fyll upp med Lolea N°1 och en eller ett par skvättar Cointreau, gärna is för varma sommardagar och njut.

Sangria är mer spanska tavernor, sommarsemester och en stilla siesta under en skuggande kastanj på en uteservering än någon annan dryck. Har man en gång turistat i Spanien glömmer man aldrig denna de svalkande skuggornas solskensdryck. Sangria görs enligt lika många recept som det finns spanjorer. De flesta är vuxenvarianter av saft, men det finns Sangria som har lika mycket självförtroende som en spansk matador. En av dessa premiumsangrior är Lolea N°1 Red.

Sangria är en lika stor del av den spanska folksjälen som någonsin paella och tjurfäktare. Ingen vet hur länge Sangria har funnits och varför den svalkande vindrinken har blivit en symbol för allt som har med Spanien att göra. Man tror att Sangrians rötter går ända tillbaka till antiken och till de romerska fälttågen. När romarna drog fram över den iberiska halvön planterade de vin. Alkoholhalten i vinet var bakteriedödande och när det blandades med det ofta osunda vattnet ur brunnar och källor blev detta mindre hälsovådligt att dricka. För att det utspädda vinet skulle vara någorlunda njutbart krävdes frukter, kryddor och örter. Konsten förädlades, socker och juicer kom till, så småningom kolsyra och bubblor. Under kolonialtiden spreds Sangria till västerut med de spanska sjöfararna. Drycken fick fäste i Karibien och så småningom i USA. I Sverige blev drycken populär när Mallorca- och Canarieturismen tog fart på 1960-talet.

Sedan 2014 är Sangria en namnskyddad produkt och även om recepten varierar i det oändliga kan den bara säljas under namnet Sangria om den är tillverkad i Spanien eller Portugal. Den får inte heller ha en alkoholhalt som överstiger 12 %.

Lolea N°1 är en hantverksmässigt tillverkad Sangria baserad på ett högkvalitativt rött spansk vin gjort på tempranillo och cabernet sauvignon, som varsamt blandats med färskpressad apelsinjuice, citronjuice och kanel.

Kort om Sangria

  • Namnet Sangria kommer från det spanska ordet för blod och syftar på den röda färgen
  • Andra menar att namnet kommer från Sanskrit via urdo Sakkari som betyder sockrat vin
  • Sangria blev mycket populär i USA i och med världsutställningen i New York 1964
  • Sangria görs vanligen på röda viner, men Sangria Blanca har blivit populärt på senare år
  • Sangria har också släktskap med vår vinglögg som ursprungligen skapades för att dölja smaken av dåligt vin med hjälp av socker och kryddor
Läs mer

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

lolea sangria nigab

Lolea blandades för första gången 2013 av ett kamratgäng som ville göra en högklassig sangria. Idén var att använda bra viner, utan tillsatser och konserveringsmedel istället för de enkla bordsviner som ofta får vara bas i Sangria. På bara fyra år blev Lolea en stor försäljningsframgång och etablerades på marknader i fler än 60 länder. 2018 sålde de fyra spanska grundarna varumärket till Zamora Company som är…

Lolea N°2 White

Lolea N°2 White (Sp)

Lolea N°2 White är en Sangria Blanca gjord på vitt vin. Sangria är vanligen röd, men på senare år har vita...
Pris: 130:- (75 cl)

Relaterade viner

Lolea N°2 White

Lolea N°2 White (Sp)

Lolea N°2 White är en Sangria Blanca gjord på vitt vin. Sangria är vanligen röd, men på senare år har vita...
Pris: 130:- (75 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close