nigab vin sprit dryck flaskor
Filter

Rosé - Friskt och bärigt

Roséviner varierar i stil beroende på tillverkning och ursprung. Den karaktär vinet får avgörs till stor del av hur länge skalen får macerera i musten vid vinifieringen. Vinet kan bli mer eller mindre fruktigt, mer eller mindre friskt. Generellt kan sägas att ju blekare ett rosévin är desto större är friskheten. Vanliga smaknoter är röda bär som hallon, smultron, jordgubbar och vinbär. I de mer friska rosévinerna finns ofta mineraltoner. Rosévin görs numera över hela världen och kategorin växer. Det kanske mest klassiska distriktet är sydfranska Provence, men även i länder som Italien, Spanien och USA görs utmärkta roséviner. Rosévin kan göras på alla blå druvor. Grenache är vanligt, liksom pinot noir och tempranillo. Ett glas kyld rosé är ett utmärk sällskapsvin som passar till mycket somrig mat, bufféer, sallader och det vegetariska köket.

Läs mer
en liten flaska rosevin petit 25

Petit 25 Cinsault Rosé (Fr)

Många av de allra bästa rosévinerna i världen görs i södra Frankrike. Inte minst i Languedoc-Roussillon som är...
Pris: 29:- (25 cl)
Kanonkop Kadette Pinotage Rosé

Kanonkop Kadette Pinotage Rosé 2020 (St)

En lättdrucken rosé med tydliga och typiska inslag av skogsbär, hallon, jordgubbar och körsbär. Vinet har en frisk...
Pris: 99:- (75 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close