nigab vin sprit dryck flaskor
Filter

Mousserande - Rosé

Ett glas rosa Champagne är ett klassisk lyxigt och flärdfullt vin, men mousserande roséviner produceras i många länder. Förr gjordes ofta pärlande rosé genom att man tillsatte kolsyra till ett färdigt vin. I takt med att intresset för rosévin har vuxit är man numera mer omsorgsfull än så. Många bubblande roséviner görs i dag med såväl en andra jäsning på flaska som med jäsning på ståltank. Smakerna varierar från lätta och friska till söta och fylliga. Bland de mest framträdande länderna hör Frankrike med Champagne och Provence som de mest kända distrikten, men även Sydafrika, Italien och Spanien gör utmärkta mousserande roséviner. Mousserande rosé kan göras på alla blå druvor, vanligast är grenache, pinot noir, pinot meunier och tempranillo. Mousserande Prosecco görs på glera. Mousserande rosé är ett sällskapsvin, lämpligt som läskande välkomstdrink eller till fruktiga sallader och lätt buffémat.

Läs mer
Casalforte Prosecco Rosé Brut Millesimato 2019

Casalforte Prosecco Rosé Brut Millesimato 2019 (It)

Casalforte Prosecco Rosé är ett torrt och friskt mousserande rosé vin med doft av hallon och vilda smultron. Smaken...
Pris: 99:- (75 cl)
vilarnau rose delicat reserva cava

Vilarnau Organico Rosé Delicat Reserva (Ca)

Vilarnau Rose Delicat Reserva är frisk, fruktig och smakrik med toner av mogna hallon och jordgubbar – utmärkt att...
Pris: 79:- (75 cl)
Vve Fourny Rosé Brut Premier Cru Vertus

Vve Fourny Rosé Brut Premier Cru Vertus (Ch)

Rosé Brut Premier Cru Vertus har en vacker laxrosa färg med små livliga bubblor. Den finstämda doften har inslag av...
Pris: 389:- (75 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close