Bacalhôa Moscatel de Setúbal Superior 2005

en flaska moscatel vin med sött vin

Bacalhôa Moscatel de Setúbal Superior 2005

Vid produktionen av Moscatel de Setúbal börjar jäsningen som för ett normalt vin. När alkoholhalten kommit upp i cirka fem procent avbryts jäsningen genom tillsatts av utvald druvsprit. Detta gör att sockerhalten i vinet blir cirka 160 g/l och alkoholhalten 18 procent. Vinet får sedan vila på tank i kontakt med skalen i fem till sex månader, innan det överförs till små fat (ca 180 liter). Dessa fat lagras i särskilda lagringsutrymmen där man tillåter en stor temperaturvariation under året. Denna variation ger vinet en extra dimension av knäckiga och brända aromer. Vinet buteljerades i september 2008, och har alltså lagrats drygt sju år på fat.

En stor, komplex doft med inslag av fikon, aprikos och fat. Söt, mycket komplex och fyllig smak med inslag av torkade aprikoser, fat och med lång, nötig eftersmak. Superior är ett exklusivare dessertvin, med stor smakrikedom, som matchar desserter gjorda på nötter, mandel och kolasås. Även gott till Apfelstrudel med vaniljsås eller crème brûlée toppad med ett lager hasselnötskaramell.

Sötma
70%
Fyllighet
70%

Passar till

Betyg (1 röst)
4
Skriv ut
Art. nr.
76139
Storlek
75 cl
Alkohol
18 %
Druva
Muskat
Land/Region
Portugal
Passande mat
Dessert
Smaktyp
Söta viner
Typ
Sött vin
Producent
Bacalhôa Vinhos

Bacalhôa Vinos de Portugal

Sydöst om Lissabon sticker Setúbal-halvön ut på andra sidan av Tejos mäktiga mynning. Vinnäringen domineras här av två traditioner – druvan castelão (lokalt tidigare kallad periquita) och moscatel de setúbal. Bacalhôa Vinhos de Portugal är en av de klassiska producenterna i Portugal, och är framförallt känt för sina viner från Setúbal-halvön, där även företagets huvudanläggning ligger i Azeitão. Bacalhôa ägs sedan 1998 av finansmannen José Berardo, som har expanderat företaget sedan dess och numera ingår även Caves Aliança och Quinta do Carmo i Bacalhõa Vinhos de Portugal. Man är idag dominerande när det gäller produktion av Moscatel de Setúbal och producerar årligen cirka 400 000 liter.

Sydöst om Lissabon sticker Setúbal-halvön ut på andra sidan av Tejos mäktiga mynning. Vinnäringen domineras här av två traditioner – druvan castelão (lokalt tidigare kallad periquita) och moscatel de setúbal. Bacalhôa Vinhos de Portugal är en av de klassiska producenterna i Portugal, och är framförallt känt för sina viner från Setúbal-halvön, där även företagets huvudanläggning ligger i Azeitão. Bacalhôa ägs sedan 1998 av finansmannen José Berardo, som har expanderat företaget sedan dess och numera ingår även Caves Aliança och Quinta do Carmo i Bacalhõa Vinhos de Portugal. Man är idag dominerande när det gäller produktion av Moscatel de Setúbal och producerar årligen cirka 400 000 liter.

Produkter från Bacalhôa Vinhos

Inspiration