Få inspiration i mailkorgen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
En stor, frisk, ren doft med nötighet. Helt torr, komplex smak med elegant finokaraktär. Lång eftersmak.
Råvaran till Tio Pepe är palomino fino-druvor som först jäser till ett vanligt vitt vin, till vilket man efter jäsningen tillsätter sprit så att alkoholhalten blir 15 %. Detta vin fylls sedan på fat, där en särskild jästsvamp tillåts växa på vinets yta. Denna bildar snart ett några centimeter tjockt lager – flor – som skyddar vinet mot oxidation och ger en sherry av fino-typ (som Tio Pepe) dess unika smak. Vinet lagras sedan i ett solera-system, fortfarande skyddat av flor, i fem år innan det buteljeras.
Området i det flacka landskapet runt staden Jerez i sydligaste Spanien breder stora vingårdar ut sig, där man odlar druvorna till produktionen av sherry. De bästa vingårdarna har en tät, kalkhaltig jordmån som kallas albariza, som bevarar fuktigheten under de brännheta somrarna och ger druvor med en perfekt syrabalans. Druvorna till Tio Pepe kommer uteslutande från albariza-vingårdar.
Läs merWeingut Hoffmann-Simons historia börjar i mellankrigstiden då Carl Hoffman och Maria Simon gifte sig och byggde upp sin gemensamma vinegendom i Piesport, i hjärtat av Moseldalen. Sedan 1994 är det deras sonson Dieter Hoffmann som driver Hoffmann-Simon, från 2000 tillsammans med sin fru Andrea Marmann. Totalt har man tio hektar vingårdar, varav det allra mesta är planterat med riesling. Man har även lite sauvignon blanc,…
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
By confirming your age you are also
approving this website using cookies.