Få inspiration i mailkorgen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
Herafter Here är en fyllig chenin blanc med stor kropp och blommiga toner av päron och gula frukter. Smaken är elegant och uppfriskande och gör vinet till en alldeles utmärkt aperitif.
Herafter Here är en elegant chenin blanc som passar utmärkt till mildare kött, som kalv, fågel och fläskkött. Vinet går också mycket bra till skaldjur, smakrika fiskrätter och till smårätter som charkuterier, anklever, grillade grönsaker, eller en ostbricka. Prova det till en kryddig saffransgul fiskgryta eller till det asiatiska kökets lite kryddigare rätter.
Flera av Alheits leverantörer nyplanterar viner i sina odlingar. Det gör även Alheit själva. Att plantera för framtiden är en av grundtankarna i Alheits naturnära filosofi. Chenin blanc-druvorna till Hereafter Here 2020 har odlats i två vingårdar i Stellenbosch. Främst i Polkadraai Hills sydsluttande granitjordar, i en vingård som kallas Baby Duck. Druvor har också tagits från Blaauwklippen-dalen där vinet växer i djup röd lerjord. Kommande årgångar av Hereafter Here kan mycket väl komma från andra odlingar och på sikt från Alheits egna planteringar i Swartland. Hereafter Here görs på enklast möjliga vis. Druvorna har skördats för hand och pressats försiktigt. Den grumliga druvmusten har sedan lagts på fat för att vildjäsa. Jäsningen pågick mellan allt från några veckor upp till elva månader. Därefter har vinet fått ligga på sin fällning i tolv månader och sedan på ståltank i sex månader före buteljeringen.
Chris och Suzaan Alheit är två av de unga vinodlare som satt ny prägel på den sydafrikanska vinindustrin. De träffades när de studerade oenologi vid Stellenbosch University. På entusiastiska ungdomars vis packade de sina ryggsäckar och gav sig ut på en flera år lång resa till de klassiska vinländerna där de praktiserade hos en rad av den gamla världens ledande producenter. Tillbaka i Sydafrika var de fast beslutna att börja producera vin med Frankrike, Italien och Frankrike som förebilder. Med hjälp av familj och vänner renoverade de en gammal lada och inredde ett enkelt småskaligt vineri. På mindre än tio år har Alheit Vineyards tagit plats som en av Sydafrikas absoluta topproducenter. ”From Zero to hero” är ett talesätt som brukar tillskrivas det unga paret. Alheit har en mycket tydlig naturnära filosofi i sitt sätt att se på odling och vinifiering och lägger stor vikt vid druvsort och odlingsätt.
Om Alheit Chris och Suzaan Alheit driver Alheit Vineyards som man och hustru och som team. De har arbetat i den sydafrikanska vinindustrin, samt arbetat tillsammans i Napa Valley, Western Australia, St.Emilion i Frankrike, Clare Valley i South Australia, och Tysklands Mosel. Under sina resor har de även smakat sig igenom Nya Zeeland, Languedoc, Roussillon, Provence, norra och södra Rhône, och Kykladerna (Grekland). Deras äventyr och…
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
By confirming your age you are also
approving this website using cookies.