hereafter here vinflaska från alheit

Alheit Herafter Here 2021

Smakbeskrivning

Herafter Here är en fyllig chenin blanc med stor kropp och blommiga toner av päron och gula frukter. Smaken är elegant och uppfriskande och gör vinet till en alldeles utmärkt aperitif.

Passar till

Herafter Here är en elegant chenin blanc som passar utmärkt till mildare kött, som kalv, fågel och fläskkött. Vinet går också mycket bra till skaldjur, smakrika fiskrätter och till smårätter som charkuterier, anklever, grillade grönsaker, eller en ostbricka. Prova det till en kryddig saffransgul fiskgryta eller till det asiatiska kökets lite kryddigare rätter.

Korta fakta

 • Hereafter Here är ett vin från unga vinstockar. Fördelen med att plantera nya vinstockar är att man kan optimera kvaliteten genom att välja vin efter plats. Vinet är gjort på 100 % buskodlad chenin blanc.
 • Buteljerat: 25 juni 2021
 • Jäsning Vildjäsning
 • Lagring: Ståltank
 • Restsocker: 1,8 gram/liter
 • Syrahalt: 5,4 g/liter
 • pH-värden 3,39

Gott att veta

Flera av Alheits leverantörer nyplanterar viner i sina odlingar. Det gör även Alheit själva. Att plantera för framtiden är en av grundtankarna i Alheits naturnära filosofi. Chenin blanc-druvorna till Hereafter Here 2020 har odlats i två vingårdar i Stellenbosch. Främst i Polkadraai Hills sydsluttande granitjordar, i en vingård som kallas Baby Duck. Druvor har också tagits från Blaauwklippen-dalen där vinet växer i djup röd lerjord. Kommande årgångar av Hereafter Here kan mycket väl komma från andra odlingar och på sikt från Alheits egna planteringar i Swartland. Hereafter Here görs på enklast möjliga vis. Druvorna har skördats för hand och pressats försiktigt. Den grumliga druvmusten har sedan lagts på fat för att vildjäsa. Jäsningen pågick mellan allt från några veckor upp till elva månader. Därefter har vinet fått ligga på sin fällning i tolv månader och sedan på ståltank i sex månader före buteljeringen.

Kort om Alheit Vineyards

Chris och Suzaan Alheit är två av de unga vinodlare som satt ny prägel på den sydafrikanska vinindustrin. De träffades när de studerade oenologi vid Stellenbosch University. På entusiastiska ungdomars vis packade de sina ryggsäckar och gav sig ut på en flera år lång resa till de klassiska vinländerna där de praktiserade hos en rad av den gamla världens ledande producenter. Tillbaka i Sydafrika var de fast beslutna att börja producera vin med Frankrike, Italien och Frankrike som förebilder. Med hjälp av familj och vänner renoverade de en gammal lada och inredde ett enkelt småskaligt vineri. På mindre än tio år har Alheit Vineyards tagit plats som en av Sydafrikas absoluta topproducenter. ”From Zero to hero” är ett talesätt som brukar tillskrivas det unga paret. Alheit har en mycket tydlig naturnära filosofi i sitt sätt att se på odling och vinifiering och lägger stor vikt vid druvsort och odlingsätt.

 • Alheits Vineyard är en av Sydafrikas mest hyllade och prisbelönta producenter
 • Herafter Here är en ordlek som anspelar på hur tiden går, year after year och är menat att ge hopp åt kommande generationer
 • För att tydliggöra varje specifik vingårds egenskap får druvorna spontanjäsa
 • Alheits arbetar nästan enbart med gamla buskodlade viner, med Herafter Here fokuserar man tvärtemot på ”maiden wine”.
 • Alheits Vineyards har kultstatus och vinerna efterfrågas av entusiaster och toppkrogar över hela världen
Läs mer

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

chris och suzaan alheit

Alheit Vineyards

Mer om producenten

Om Alheit Chris och Suzaan Alheit driver Alheit Vineyards som man och hustru och som team. De har arbetat i den sydafrikanska vinindustrin, samt arbetat tillsammans i Napa Valley, Western Australia, St.Emilion i Frankrike, Clare Valley i South Australia, och Tysklands Mosel. Under sina resor har de även smakat sig igenom Nya Zeeland, Languedoc, Roussillon, Provence, norra och södra Rhône, och Kykladerna (Grekland). Deras äventyr och…

flaska himmelrand från alheit i sydafrika

Alheit Hemelrand Vine Garden 2020 (Sy)

Hemelrand Vine Garden är ett fylligt och samtidigt elegant vin som bjuder på en intensiv doft med tydliga citrustoner...
Pris: 269:- (75 cl)
en flaska vitt vin cartology

Alheit Vineyards Cartology 2019 (Sy)

Komplex, kryddig och elegant doft av mogen frukt. Inslag av citrus, honung och mycket väl balanserad fatkaraktär. Torr...
Pris: 299:- (75 cl)

Inspiration

vinlandet sydafrika

Om vinlandet SYDAFRIKA

ett bord fullt med grillad mat

Braai-grill på sydafrikanska

maträtten Bobotie på en tallrik

Bobotie – Sydafrikas nationalrätt

vingård med skylt chenin blanc

Chenin Blanc – den gamla druvans resa till revansch

Relaterade viner

Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes de Chardonnay 2017 BIO
Ekologisk

Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes de Chardonnay 2018 BIO (Bo)

Torrt, medelfylligt med balanserad syra. Citrus, honung och torkad frukt.
Pris: 189:- (75 cl)
inycon vin flaska
Ekologisk

Inycon Chardonnay Organic 2020 (Si)

Inycon Chardonnay Organic är ett torrt vitt vin med karaktär av mogna persikor, fläder och äppel. Doften är frisk...
Pris: 89:- (75 cl)
flaska alsace turckheim pinot gris

Turckheim Pinot Gris Réserve 2021 (Al)

Ett torrt och fylligt vin med druvtypisk friskhet och aromatisk karaktär av aprikos och honung. Lång eftersmak. ...
Pris: 105:- (75 cl)
en bag in box inycon vin vitt vin

Inycon Chardonnay Pinot Grigio 2021 (Si)

Ett torrt, medelfylligt och smakrikt vin med karaktär av mango och apelsin. ...
Pris: 239:- (300 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close