Få inspiration i mailkorgen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
En Rueda utöver det vanliga – med koncentrerade och eleganta druvaromer, nötighet från lagringen på jästfällningen och med lång, komplex eftersmak. Allt balanserat av en matig syra.
I byn Elciego i Rioja Alavesa, på den baskiska sidan av floden Ebro i Spanien, ligger vinhuset Marqués de Riscal. Vinhusets historia sträcker sig tillbaka till år 1858 då Marqués de Riscal var först i Rioja att tillverka vin enligt samma metod som i Bordeaux. Den nytänkande, nyskapande och innovativa andan har legat till grund för vinhusets framgång sedan dess. I dag är vinhuset känt över hela världen med försäljning i över 80 länder.
Gjord på 100% verdejo från en gammal vingård i Montico i Rueda. Jordmånen är mager och stenig, och i kombination med de gamla vinstockarna ger detta en avkastning på endast 35 hl/ha.
Läs merDet var diplomaten, journalisten, fritänkaren, vinodlaren och vivören med det minst sagt imponerande namnet Don Camilo Hurtado de Amézaga Marqués de Riscal som grundade Marqués de Riscal i mitten av 1800-talet. Han var tidvis bosatt i Bordeaux, men ägde vingårdar i Rioja. 1858 beslutade han sig för att ta lärdom av hur vinet producerades i Bordeaux och han såg till att 9 000 vinstockar av högsta kvalitet, bland annat finaste…
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
By confirming your age you are also
approving this website using cookies.