Azienda Agricola Zoppi Cristina
Producent

Azienda Agricola Zoppi Cristina

Cristina Zoppi och hennes man Ezio träffade varandra när de arbetade tillsammans på Fiats stora bilfabrik i Turin. De blev ett par och 2004 bestämde de sig för att flytta till den gård i Piemonte som Cristinas familj ägde. Under Cristinas graviditetsledighet började hon arbeta med gårdens vinodlingar – tanken var att hon skulle göra det några månader. Dessa månader växte till en livsdröm. Cristina hade alltid haft en passion för ekologisk odling. Andra odlare i Piemonte ansåg att risken för infektionssjukdomen Flavascenza doree var så överhängande att man inte kunde undvara bekämpningsmedel. Cristina gick emot strömmen och valde att bekämpa angreppen med citronskalsextrakt och andra biologiska metoder. 2017 anlitades oenologen Cristiano Garella: Med hans hjälp började Zoppi Cristina vinifiera och buteljera sitt vin under eget namn istället för att bara sälja druvråvaran vidare. I dag har Zoppi Cristina profilerat sig som en högkvalitativ producent som slår vakt om biodynamiska principer och hotade lokala druvsorter.

Drycker

Zoppi Cristina Ruchè di Castagnole Monferrato, 2018
Ekologisk

Ruchè di Castagnole Monferrato 2018 (Pi)

Fruktig och aromatisk doft av torkade blommor, rosor, körsbär, violer och röda bär. Kryddig och fruktig smak med...
Pris: 159:- (75 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close