beronia vineri i rioja spanien
Producent

Bodegas Beronia

Bodegas Beronia är ett förhållandevis nytt företag som ligger i Ollauri, Roija Alta och vineriet byggdes så sent som 1973 mitt bland sina vingårdar i området Rioja Alta. PÅ egendomens 30 hektar odlas tempranillo, garnacha, graciano och viura. Sedan år 1982 ingår Bodegas Beronia i företaget Gonzalez-Byass som bland annat producerar sherryn Tio Pepe.

Bodegas Beronia utnämndes vid International Wine and Spirits Competition 2018 till Spanish Wine Producer of the Year. Beronia var i en klass för sig genom provningarna i alla kvalitetsklasser, från Crianza till Gran Reserva, och enligt domarna visade Beronia genomgående “quality of the highest order”. Att vinna denna utnämning är inte lätt, provningarna utförs av internationella domare under hela sju månader för att säkerställa ett rättvist resultat och ett långsiktigt kvalitetsarbete.

Beronia’s vinmakare Matías Calejo säger: “This is an amazing achievement. We are over the moon! It’s all thanks to our hard work in the vineyard and the winery where we strive to ensure we use the most sustainable practices to make the very best quality wines. Being Spanish Producer of the Year 2018 will only help to cement our position as one of Rioja’s most popular brands.”

Wineries for Climate Protection (WfCP)?

Beronia är certifierade av Wineries for Climate Protection (WfCP) som är den första och enda specifika certifieringen för miljömässigt hållbar vinproduktion. WfCP har som mål att bli den internationella måttstocken för miljömässigt hållbar vinproduktion och att stimulera arbetet med att finna de bästa lösningar och de bästa metoderna för vinerier som vill arbeta miljömässigt hållbart.

WfCP är utvecklat av den spanska vinfederationen FEV (Federación Española del Vino) och definierar de kriterier som miljömässigt hållbar vinproduktion måste leva upp till. Vinproducenter som lever upp till kraven kan ansöka om certifiering från auktoriserade organisationer, och om de får en positiv utvärdering baserad på de stipulerade kriterierna, kommer de att få en WfCP-certifiering, som ackrediterar dem som miljömässigt hållbara vinproducenter.

WfCP-certifieringen inriktar sig på kontinuerligt förbättringsarbete och hållbarhet i vinproduktion baserat på fyra kärnområden: reduktion av växthusgaser, vattenhushållning, avfallsminimering och energibesparing/användande av förnybar energi.

 

Inspiration

utsikt över vinodlingar i spanien

Allt om vinlandet Spanien

tempraillo_vingård_skylt

Tempranillo – ”kär druva har många namn” – Spaniens nationaldruva

Grillad entrecôte med pepparrotscrème

Grillad entrecôte med pepparrotscrème

fänkål smaskiga i stekpanna och fat

Indivie grigliate – Ugnsgrillade endiver

Drycker

en flaska beronia ecologico spansk rioja
Ekologisk

Beronia Ecológico 2020 (Ri)

Vinet har en klar, röd färg. Klassisk genröst doft av röda bär, vanilj, dill och tobak. Ett medelfylligt vin med...
Pris: 109:- (75 cl)
en flaska beronia reserva från rioja

Beronia Reserva 2016 (Ri)

Stor, klassiks doft av vanilj, tobak och läder. Medelfylligt vin med smak av mörka bär, torkade kryddor och läder.
Pris: 179:- (75 cl)
en vinflaska beronia gran reserva

Beronia Gran Reserva 2011 (Ri)

Vinet har en klar, rödorange färg. Stor, klassisk doft av torkad frukt, hallon och tobak. Inslag av torkade örter och...
Pris: 279:- (75 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close