familjen fritz walter en mor och en fru med tre döttrar
Producent

Fritz Walter

Fritz Walter är ett familjeägt vinhus i hjärtat av södra Pfalz. Familjen Walter har en lång tradition som vinodlare och närmar sig nu 200 år i rakt nedstigande led. Det var vinbonden Fritz Walter som grundade verksamheten 1832. I dag leds företaget i den femte generationen av Christina och Eckhard Walter. Familjen Walters vinodlingar täcker en yta på cirka 50 hektar och sträcker sig till ända bort till Frankrikes gränser. Man odlar i huvudsak traditionella kallklimatsdruvor som riesling, weisburgunder och spätburgunder, men man har även vingårdar med nya moderna druvsorter. Verksamheten bedrivs utifrån ekologiska principer och hållbarhetstänket genomsyrar hela produktionskedjan. Familjen Walter erbjuder också utmärkte faciliteter för besökare med vinhotell alldeles intill och i det närmaste mitt i vinodlingarna. I anläggningen i kommunen Niederhorbach i sydligaste delen av det som kallas Weinstraße finns också provningskällare och en restaurang som rekommenderas av guide Michelin.

  • Konstgödning förekommer inte och man är noga man att sköta odlingarna så att den biologiska mångfalden gynnas
  • Fritz Walter gör vin av många slag, rött, vitt och rosa, och när så är möjligt också eiswein, som exporteras till många länder
  • Om sommaren dricks ofta lokala riesling som Pfalzsprits, med två tredjedelar vin och en del vatten
  • Pfalz är den största Riesling-regionen i världen.
  • I Pfalz är jordmånen varierande med olika typer av lössjordar, kalkstens-, märgel- och sandjordar, vilket ger familjen Walter stora möjligheter att skapa varierande viner
  • I restaurangen och provningskällaren kan alla Fritz Walters viner provas på glas

 

 

Drycker

en flaska vitt vin med vit etikett
Nyhet

Fritz Walter Weisser Burgunder Trocken 2019 (Ty)

Fritz Walters Weisser Burgunder har en ljust gyllene färg med en blommig och varm doft av fläder, ugnsbakade päron...
Pris: 119:- (75 cl)
en flaska vin av riesling
Nyhet

Fritz Walter Riesling Trocken 2021 (Ty)

Smakbeskrivning Ett blekgult nästan vitt vin med frukt och kryddighet i doften. Ljusa toner, vit persika, grapefrukt...
Pris: 119:- (75 cl)
en flaska rött vin med vit etikett
Nyhet

Fritz Walter Spätburgunder Trocken 2019 (Ty)

Fritz Walter Spätburgunder har en rubinröd färg med doft av vinbär, smultron och torkade örter. Där finns också...
Pris: 139:- (75 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close