vingård och hotel i toscana hus med terass och vinflaskor
Producent

Vigneti di Campomaggio

Campomaggio rötter går tillbaka till vinets vagga, då folket som levde i Chiantiområdet började med vinodling på 1000-talet före Kristus. Godset Campomaggio byggdes i detta mytologiska landskap i början av 1700-talet. Det är en magnifik herrgård, omgiven av skogar och vingårdar så långt ögat når.

Campomaggio Estate täcker 27 hektar i ett av de bästa områdena i Chianti Classico. Gårdens historia går tillbaka till omkring 1700 då herrgården och den lantliga byn mitt bland vingårdarna växte fram. I början av 1900 köptes egendomen av familjen Sedelmayer som började sälja godset viner under eget namn. 1990 förvärvades Campomaggio Estate av den legendariska toscanska vinodlarfamiljen Castellani som rekonstruerade de gamla vingårdarna och byggde ett nytt vineri i sten. Med Castellanifamiljen fick Campomaggio ett stort genomslag och den spektakulära vingården ett alltmer växande rykte.

  • Tenuta di Campomaggio producerar omkring 170 000 flaskor årligen
  • Man odlar till allra största delen sangiovese, men också syrah och cabernet sauvignon
  • På egendomen ligger Campomaggio Villa som är en luxuöst gårdshotell som varje år lockar mängder med vinentusiaster
  •  I dag drivs verksamheten av en ny generation, Tommaso Bonuccelli och Cecilia Castellani, med stort fokus på ursprung och miljö
  • Vinodlingarna ligger på mellan 280 och 480 meter över havet

Inspiration

bild på moped i tosana

Toscana

Piergiorgio Castellani

Piergiorgio Castellani – den surfande vinmakaren i Toscana

Drycker

en flaska toscana rött vin
Nyhet

Tenuta di Campomaggio Chianti Classico Riserva DOCG 2018 (To)

Campomaggio Chianti Classico Riserva har en djup rubinröd färg. Doften har en söt kryddighet med lätta jordiga...
Pris: 249:- (75 cl)
en flaska rödvin från toscana
Nyhet

Tenuta di Campomaggio Chianti Classico DOCG 2019 (To)

Chianti Classico har en ljus rubinröd färg. Doften är fruktig med mogna svarta körsbär och små inslag av röda...
Pris: 179:- (75 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close