Villa Matilde
Producent

Villa Matilde

Villa Matilde ligger i Cellole söder om Neapel. Här började Francesco Paolo odla det vin han var med att utveckla och återskapa i början av 1960-talet. Hans gärning har beskrivits som ett mirakel när det gäller att återuppliva mer eller mindre utdöda druvor. I dag drivs Villa Matilde av Francesco Paolos barn Maria Ida och Salvatore Avallone som lika passionerat som sin far engagerar sig i projekt kring regionens antika och unika druvor. Familjen Avallone är pionjärer när det gäller att återuppväcka gamla, lokala druvsorter och sätta dem på vinkartan. I dag är Villa Matilde en av Kampaniens ledande producenter och deras historiska ambitioner och ekologiska projekt är ytterst respekterade i vinvärlden.

  • Med hjälp av äldre växtmaterial och oenologisk forskning har man återskapat druvor som aglianico, hellenico och piedirosso
  • Villa Matildes viner odlas på raka spaljéer på sina årsskott enligt enkel Guyotmetod
  • Familjen Avallone värnar antika romerska metoder och experimenterar bland annat med amfora-lagring
  • Odlingarna sker med stor omsorg om miljön. Bland annat via ”zero emissions-projekt

Drycker

en flaska rödvin från italien aglianico

Villa Matilde Pietrafusa Taurasi DOCG (Vi)

Pietrafusa Taurasi DOCG är ett smakrikt vin med sammetsmjuka tanniner, relativ hög syra och toner av körsbär och...
Pris: 249:- (75 cl)
Villa Matilde Fiano Di Avellino 2018

Villa Matilde Fiano Di Avellino 2020 (Vi)

Fiano di Avellino har en halmgul färg med intensiv blommig och fruktig doft. Smaken är livlig och elegant med...
Pris: 150:- (75 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close