herxheim vin victoria
Producent

WG Herxheim

Vinkooperativet Herxheim am Berg grundades 1937 av odlare från byn med samma namn. I dag har kooperativet cirka 50 medlemmar som tillsammans odlar vin på 190 hektar. Årsproduktionen ligger på omkring 2,5 miljoner liter vin. Samtliga viner som produceras av Herxheim kommer från de egna medlemmarna. Variationsrikedomen gör utbudet hos Herxheim mycket stort. I sortimentet finns välkända Pfalzviner, som riesling och spätburgunder, klassiska druvor som chardonnay och merlot samt lokala sorter. Riesling svarar för cirka 25 procent av kooperativets produktion. Även i vineriet varieras tillverkningen och man jäser i såväl ståltankar som ekfat. Herxheim är kanske mest känt för sina röda burgunderviner från kalkrika odlingslägen. Dessa och flera andra av kooperativets viner har tilldelats åtskilliga priser och räknas till Tysklands främsta. Ett annat berömt odlingsläge är Herxheim Himmereich som producerar kraftfulla chardonnay-viner med sammetsmjuk munskänsla. Ännu ett toppläge är Dackenheimer Liebesbrunnen där pinot blanc- och riselingdruvor ger högklassiga viner.

Drycker

en flaska vitt vin victoria riesling

Victoria Riesling 2018 (Ty)

Halvtorrt mycket frisk och fräsch smak av äpple, druvor och fläder, inslag av päron, honung och mandarin.
Pris: 59:- (75 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close